Noul an şcolar începe în cele mai bune condiţii la Cluj!

Şcolile din Cluj sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile înaintea debutului noului an şcolar 2012-2013. Majoritatea sălilor de clasă sunt amenajate pentru a-i întâmpina pe elevi, iar manualele au fost deja distribuite.

Dacă în anii trecuţi şcolile se confruntau cu un deficit de manuale, în 2012 acestea nu mai reprezintă o problemă, iar Inspectoratul Şcolar Cluj anunţă că noul an va începe în cele mai bune condiţii.

„În acest moment situaţia manualelor la Cluj este rezolvată. Sunt 107.000 de manuale comandate. 100.530 au fost deja livrate, deci practic 98,2% din ele sunt la locul lor”, a declarat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, potrivit cotidianului online CITYNEWS.

Clasele pregătitoare au fost şi ele amenajate, iar cadrele didactice sunt pregătite să-i întâmpine pe cei mici.

„Activităţile pe care le vom face sunt bazate foarte mult pe joc. Vom învăţa multe lucruri noi, dar prin joc. Copilul va merge acasă liniştit, odihnit şi va veni a doua zi cu plăcere la şcoală. Eu asta îmi doresc pentru copiii care vin la clasa pregătitoare”, spune Loredana Petrule, învăţător la clasa pregătitoare, citată de aceiaşi publicaţie.

Startul noului an şcolar va avea loc luni, 17 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât data anunţată iniţial şi se va încheia în data de 21 iunie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.