O nouă campanie de colectare DEEE va avea loc sâmbătă

deseuri electriceA doua campanie de colectarea a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din acest an, organizata de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 21 martie 2015.

Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora:

Cartier Mănăştur – str. Bucium – zona garaj RATUC
Centru – zona Sala Sporturilor
Cartier Grigorescu – str. Tăietura Turcului;
Cartier Gruia – str. Cetăţii – parcare
Cartierul Zorilor – intersecţia străzilor Gheorghe Dima şi Pasteur

La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 09:00- 13:00, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.

Directiva UE privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care reglementează gestiunea acestui tip de deşeuri este transpusă în legislaţia românească prin HG 1037 / 2010. Aceasta introduce obligaţia ca acest tip de deşeuri să fie colctat selectiv de către generatori.

Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua 50 m2 de sol timp de 30 ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).

DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului

Rosal mulţumeşte clienţilor care au avut grijă ca aceste deşeuri să ajungă în locurile special amenajate pentru ca ulterior să fie reciclate prin intermediul agenţilor economici autorizaţi.

Urmatoarea campanie de acest tip se va desfăşura în data de 25 aprilie 2015.

Informaţii suplimentare: dispecerat Rosal – tel. 0264-987 (gratuit din reţeaua Romtelecom);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.