Ochelarii pinhole, un nou concept de ochelari care îmbunătăţeşte vederea

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, cele mai sensibile organe ale omului şi ale căror structuri se pot degrada în timp, astfel că trebuie să facem totul pentru a ne îngriji de ei. Metoda cea mai uzuală pentru îmbunătăţirea vederii o reprezintă ochelarii sau lentilele de contact.

Conform spuselor specialiştilor, lentinele de contact sunt folosite cu precădere pentru corectarea miopiei sau a hipermetropiei, astigmatismului şi prezbitismului, dar înainte să vă aventuraţi să le cumpăraţi, va trebui să treceţi pe la un cabinet oftalmologic pentru un consult. Medicul oftalmolog va trebui să verifice dacă ochii dumneavoastră secretă suficiente lacrimi pentru a putea suporta produsul respectiv. Puteţi alege lentile pentru purtare zilnică, lunară, trimestrială sau anuală.

Dintre avantajele lentilelor de contact, merită să trecem în revistă câteva: lentinele de contact sunt practic invizibile, lucru care e un privilegiu din punct de vedere estetic, îţi asigură libertate totală, mai ales dacă eşti o persoană activă, puteţi purta ochelari de soare, îţi permit o vedere clară la 360 grade, câmpul vizual fiind mai larg.

În ceea ce priveşte ochelarii, pe piaţă a apărut un nou concept, ochelari stenopici sau ochelari pinhole, care tind să devină din ce în ce mai căutaţi pentru efectele.

ochelari pinhole

Ce înseamnă ochelarii pinhole şi cum ajută vederea?

Au perforaţii de mici dimensiuni care ajută la reducerea gradului de dispersie a razelor, protejând ochii de lumina puternică. Ochelarii pinhole îmbunătăţesc claritatea imaginii, încurajând creierul dumneavoastră să găsească mai uşor punctul de focalizare, iar în timpul acestui procedeu muşchii de focalizare ai ochiului sunt mai solicitaţi decât de obicei. Ochelarii stenopici sunt destinaţi celor care au probleme cu ochii, de exemplu în cazul tensiunii oculare cronice cauzate de statul în faţa calculatorului.

Specialiştii recomandă ca după achiziţionarea ochelarilor pinhole, să îi utilizaţi 5 minute pe zi, dar să creşteţi timpul la 15-20 minute pe măsură ce vă obişnuiţi cu ei.

Acest articol are caracter advertorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.