Omul de afaceri Călin Mitică, achitat definitiv

Omul de afaceri clujean Călin Mitică a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj în dosarul „CFR Călători”.

calin mitica

În acelaşi dosar a fost achitat şi fostul director general al CFR Călători Alexandru Noapteş, care, împreună cu fostul director adjunct Nacu Vanghele şi cu fostul director de tracţiune Nicolae Iosub, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, magistraţii clujeni au mentinut decizia luată de instanţa de fond. Procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel după ce Judecătoria Cluj hotărâse că cei trimişi în judecată sunt nevinovaţi. Contestaţia procurorilor a fost respinsă, informează Digi 24, citat de ziare.com.

Potrivit unui comunicat al DNA din 2010, în dosarul CFR Călători au fost deferiţi justiţiei Alexandru Noapteş, fostul director general al CFR Călători, Vanghele Nacu, fostul director adjunct, Nicolae Cătălin Iosub, fostul director de tracţiune, precum şi alţi cinci inculpaţi, printre care şi directori ai unor societăţi, pentru complicitate. Unul dintre directorii în cauză a fost omul de afaceri clujean Călin Mitică, care controlează compania Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în 2005, şase automotoare cu remorcă second-hand aduse din Germania au fost achiziţionate de SNTF CFR Călători la un preţ considerat supraevaluat de anchetatori, ceea ce ar fi dus la favorizarea societăţilor Remarul 16 Cluj-Napoca şi Activ Invest.

Cine este Calin Mitica? 

Mitică este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri clujeni. Grupul de companii patronat de acesta are 3.000 de angajaţi în România. Din portofoliul de companii al omului de afaceri fac parte, pe piața de construcții și reparații material rulant, societăţile Remarul 16 Februarie Cluj, Uzina de Vagoane Aiud, Societatea de Întreținere și Reparații Vagoane Caransebeș şi SIRV Braşov, în timp ce pe piața de transport de marfă și de călători Mitică acţionează prin Transferoviar Grup şi Transferoviar Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.