Omul de afaceri clujean Ştefan Vuza intenţionează să cumpere combinatul Oltchim!

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) l-ar putea avea la conducere pe omul de afaceri clujean Ştefan Vuza, care a depus deja o ofertă pentru preluarea companiei.

Stefan Vuza intentioneaza sa cumpere combinatul Oltchim! foto: citynews.ro

Vuza nu a precizat prin ce firmă a înaintat oferta de cumpărare a combinatului, dar în primăvara acestui an a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim. Atunci documentele au fost înaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controlează indirect, potrivit publicaţiei Citynews.

Compania Aisa Invest este cea care administrează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), deţinute de Vuza. Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzeşti, Someş Dej, Iaritex, Uzuc Ploieşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Contactoare Buzău şi Inav Bucureşti.

Caietul de sarcini pentru privatizarea combinatului a fost cumpărat de 13 investitori până vineri, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a fost până astăzi (n.r. luni, 17 septembrie), la ora 12:00. Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) aşteaptă să mai primească luni cel puţin alte trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic de la Râmnicu-Vâlcea şi nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia precum Gazprom.

Companiile care reprezintă Gazprom s-au arătat interesate de achiziţionarea combinatului, dar au cerut amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a face o analiză a impactului litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic, a declarat şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.