Orange testeaza in premiera in Cluj si alte cinci orase internet mobil 4G+ la viteze de pana la 300 Mbps

orangeOrange a anuntat, luni, ca incepand din data de 7 aprilie va permite servicii de internet mobil 4G la viteze de pana la 150 Mbps in 90 de orase din tara, printre care toate resedintele de judet.

In total, reteaua 4G acopera peste 1000 de localitati, respectiv 45% din populatie, a declarat Stefan Slavnicu, directorul tehnic al Orange Romania. Mai mult, acesta a spus ca reteaua este pregatita pentru 4G+, tehnologie care permite viteze de descarcare de pana la 300 Mbps, si aceste viteze vor putea fi testate incepand de saptamana viitoare in anumite zone din Bucuresti si in alte cinci orase: Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara si Galati.

Compania a anuntat si stadiul dezvoltarii retelei 4G in tara – 90 de orase din tara, printre care toate resedintele de judet. In total, reteaua 4G acopera peste 1000 de localitati, respectiv 45% din populatie.

„In orasele mari acoperirea 4G este de 100%, iar in orasele deservite de un numar mai mic de statii este un proces de densificare astfel incat semnalul care e prezent outdoor sa fie prezent si indoor”, a spus Stefan Slavnicu.

Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange Romania, a aratat si beneficiile tehnologiile 4G comparativ cu 3G. Potrivit acestuia, un film de 750 MB va putea fi descarcat intr-un minut si 40 de secunde prin noile viteze de internet 4G, comparativ cu 15 minute si 23 de secunde cat ar dura prin tehnologia 3G.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.