„Oscarurile” Presei Clujene: zeci de articole de top înscrise la competiție

În jur de 30 de jurnaliști au înscris 73 de articole de top la „Oscarurile” Presei Clujene, care vor fi decernate în cadrul galei organizate de Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) în 12 noiembrie 2020.

Cea mai mare concurență a fost la categoriile „Jurnalism Comunitar” (17 articole), „Premiile de excelență” (14 articole) și „Sănătate” (12 articole). Zece articole au fost înscrise la categoria „Politic/administrație” și nouă la „IT și inovare”. Un număr de 11 materiale jurnalistice trimise de ziariști din întreaga țară au fost înscrise la Premiile Ambasadei Germaniei la București – „EU2020 – un an plin de provocări” (șapte în format text și patru în format video sau audio). Lista cu articolele înscrise poate fi consultată pe site-ul www.presaclujeană.ro.

Avem, de asemenea, plăcerea de a anunța un nou partener care s-a alăturat APPC în demersul de a premia jurnalismul de calitate, compania multinațională Bosch.

„În ciuda perioadei grele prin care trece societatea românească, jurnaliștii au muncit cu motoarele turate la maximum, iar acest lucru se poate vedea și în calitatea materialelor înscrise la competiție. Unii colegi și-au pus combinezoane de protecție și au relatat, în perioada chiar următoare declarării pandemiei, din spitale aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2. A fost și va fi o perioadă extrem de grea pentru jurnaliști și sper ca demersul APPC și al partenerilor de a-i premia pe cei care au
realizat articole de top să le dea un argument în plus pentru a continua să facă presă de calitate”
, a declarat Remus Florescu, președintele APPC.

Cea de-a cincea ediție a Galei Presei Clujene, singurul eveniment de acest gen organizat în România, cu excepția Bucureștiului, se va desfășura sub înaltul patronaj al Ambasadei Germaniei la București.

Evenimentul va avea loc în ambianța unei foste mănăstiri medievale, transformată în centru de cercetare, în incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (Centrul de Cercetare pentru
Biodiversitate al USAMV), cu respectarea tuturor normelor legale de siguranță în condițiile pandemiei de COVID-19.

În cadrul Galei vor fi decernate Premiile Presei Clujene și va fi lansată ediția aniversară a Anuarului APPC, publicată cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate. Anuarul va conține cele mai bune articole scrise de jurnaliștii clujeni de la înființarea asociației și până astăzi.

Premii și sponsori

Premiile APPC se decernează în acest an pentru cinci categorii: premiile de Excelență („Oscarurile presei clujene”), jurnalism comunitar, politic / administrație, sănătate, respectiv IT și inovare. Pentru fiecare categorie, câștigătorul locului I e răsplătit cu 500 de euro, locul II – cu 200 de euro, iar locul III – cu 150 de euro.

  • Jurnalism Comunitar (social-economic) – premiile vor fi acordate de MOL România.
  • Politic/Administrație – premiile vor fi acordate de E.ON SERVICII S.R.L.
  • Sănătate – premiile vor fi acordate de NTT Data România.
  • IT și inovare – premiul I va fi acordat de AROBS Transilvania Software; Premiile II și III vor fi acordate de RSM Romania.
  • Premiile de excelență, „Oscarurile presei clujene” vor fi acordate de Utilben și de ceilalți parteneri ai APPC.

Compania Bosch va contribui, de asemenea, la premierea celor trei câștigători ai premiilor de excelență cu acordarea unor pachete promoționale.

Premii speciale acordate de Ambasada Germaniei la București

Ambasada Germaniei la Bucureşti acordă împreună cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj, în cadrul preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, două premii mass-media speciale în valoare de câte 600 de euro sub titlul –„EU2020 – un an plin de provocări” – pentru cele mai bune materiale jurnalistice despre Uniunea Europeană, Europa şi provocările actuale la nivel european. Un premiu este dedicat materialelor jurnalistice în format tipărit sau online, iar celălalt – materialelor video sau audio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.