Oserul s-ar putea redeschide la 1 iulie. Boc: „Am promisiunea de la cel mai înalt nivel”

Primarul Emil Boc susține că redeschiderea Oserului s-ar putea face la 1 iulie. Acesta susține că are promisiunea „de la cel mai înalt nivel” că, de la 1 iulie, târgurile și talciocurile, cum e și Oserul din Cluj-Napoca, se vor putea redeschide. 

Relaxările din 1 iunie nu au vizat și cea mai mare piață de vechituri a orașului, „Oser”, cu toate că municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată a vaccinării de peste 50%, iar alte târguri de vechituri din Huedin, Câmpia Turzii sau din Alba s-au redeschis demult.

Dar primarul Boc a spus că „și-a făcut un obiectiv special” din redeschiderea târgului și că a obținut promisiuni că de la 1 iulie talciocurile vor fi cuprinse în noile relaxări.

Prin lege, talciocurile, târgurile și bâlciurile sunt interzise. Am discutat la cele mai înalte niveluri ale statului român – prim-ministru, până la ministrul de Interne și alți oficiali și m-au asigurat că, în Hotărârea de Guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie, se va permite redeschiderea târgurilor și a oserului. Până acum noi făceam hârtie la DSP și ni se spunea că nu permite hotărârea de guvern, că sunt interzise. Îi asigur pe toți – pentru că sunt foarte mulți oameni care depind de acest sector – că voi sta cu ochii ca pe butelie să se modifice această Hotărâre de Guvern”, a declarat edilul Clujului, la Napoca FM.

Redeschiderea Oserului este intens așteptată de clujeni, oamenii neștiind de ce mall-urile sunt pline de lume, iar piața de vechituri din Cluj-Napoca, care este un spaţiu deschis, a rămas, și de la 1 iunie, cu lacătul pus pentru că se consideră că ar fi în pericol de infectare cu COVID. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.