Pădurea Hoia-Baciu, inclusa in topul celor mai înfricoşătoare zone din Europa

Padurea_Hoia-BaciuCotidianul britanic The Guardian a inclus Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca într-un clasament al celor mai înspăimântătoare destinaţii de vacanţă în preajma Halloween. Despre celebrul castel Bran, jurnaliştii britanici scriu că este un kitsch.

„Turiștii amatori de destinații horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îți dea fiori reci. Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraș din României, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într-o țară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase povești de groază, cu stafii și apariții de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o amtosferă de tip Blair Witch, relateaza The Guardian.

În topul realizat de jurnaliştii englezi mai apar: Osuarul Sedlec din Cehia, Oraşul Morţilor din Osetia de Nord, Rusia, Catacombele Capucinilor din Palermo, Italia, Dealul Crucilor din Siauliai, Lituania, Cripta Sfintei Maria din Roma, Cripta Capucinilor din Cehia, Capela Craniilor din Polonia şi altele.

Intregul clasament poate fi vazut AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.