Pandurii Tg. Jiu – Sporting Braga 0-1. Gorjenii rămân „în cărţi” pentru grupele Europa League

Pandurii Tg. Jiu au pierdut prima manşă a play off-ului Europa League cu scorul de 1-0, pe Cluj Arena, în faţa formaţiei Sporting Braga, dar rămân cu şanse reale la o calificare în grupele competiţiei.

pandurii - braga foto silviu cristea
Eric, la balon, cel mai util jucător al gorjenilor în meciul cu Braga.

Foto: Silviu Cristea

Portughezii au dominat prima repriză, dictând posesia primei reprize, dar cele mai mari ocazii au aparţinut gazdelor. Breeveld a şutat peste transversală în debutul meciului (6), iar Ruben Micael a fost cel care i-a dat cele mai mari emoţii lui Răzvan Stanca; mai întâi în minutul 18, când a preluat balonul la marginea careului, dar şutul sau a trecut peste poartă. Acelaşi Micael l-a pus la grea încercare pe Stanca în minutele 27 şi 43.

Contrar cursului jocului, cele mai importante ocazii au aparţinut gorjenilor. Momcilovic a apărut nemarcat în careu, a preluat mingea, dar nu a reuşit să cadreze mingea pe poartă (22). Coelho a fost aproape de un autogol de cascadorii râsului în minutul 31, dar Eduardo a avut un reflex incredibil, salvându-şi coechipierul. Până la finalul primei părţi, doar Carlos a mai încercat un şut din careu, dar nu a reprezentat niciun pericol pentru Stanca (37).

Prima ocazie de gol a reprizei secunde vine din gheata brazilianului Eric, care şutează puţin peste poartă de la marginea careului căutând vinclul, fără rezultat însă (48). GOL! Deschidere de scor pe Cluj Arena. Fază spectaculoasă la poarta lui Stanca, Ruben Micael a şutat în bară, mingea a ricoşat la Yazalde, care a plasat mingea elegant în poartă (51). 1-0 pentru Braga! Viorel Nicoară şi Yazalde au văzut cartonaşul galben pentru o altercaţie la mijlocul terenului (52). Cristi Pustai a schimbat partitura jocului şi i-a introdus pe Buleică şi Sipo, în locul lui Nicoară, respectiv Mamele (54). Prima schimbare şi la oaspeţi, a ieşit Salvador Agra şi a intrat Felipe Pardo (63). Buleică a pătruns în careu şi a fost agăţat de un fundaş al oaspeţilor, dar centralul german nu a acordat lovitură liberă din marginea careului (70). Acelaşi Buleică a încercat să-l surprindă pe Eduardo cu un şut la colţul lung, dar balonul a trecut pe lângă poartă (71). Pandurii face şi ultima schimbare, iese Breevald şi intră Adrovic (79). Buleică preia la marginea careului şi caută vinclul, dar mingea trece de puţin pe lângă stâlpul porţii (82).

Pandurii au forţat egalarea atacând în valuri în ultimele 20 de minute, cu mingi plouate în careu pe Matulevicius, dar nu au reuşit să găsească soluţii care să le aducă golul isbăvitor. Lusitanii au încheiat meciul în atac şi au avut o lovitură liberă periculoasă de la 20 metri, executată de Ruben Micael în zid. Arbitrul încheie meciului şi gorjenii pierd prima manşă a play off-ului de calificare în grupele Europa League.

Echipele de start:

Pandurii: Stanca – Momcilovic, Christou, Mamele, Erico, Unguruşan – Breeveld, Anton, Nicoară, Eric – Matulevicius

Rezerve: Sipo, Buleică, V. Cristea, Adrovic, Pleaşcă, Mingote, Ciucur

Antrenor: Cristi Pustai

Braga: Eduardo – Joaozinho, Nuno Coelho, A. Santos, Baiano – R. Micael, L. Carlos, Mauro, S. Agra – Alan, Yazalde

Rezerve: Cristiano, J. Pedro, R. Silva, Custodio, Edinho, F. Pardo, Hebert

Antrenor: Manuel Ferreira

Arbitru principal: F. Meyer (GER)
Asistenţi: Holger Henschel, Christoph Bornhorst

Cartonaşe galben: Nicoară (52), Yazalde (52), Breevald (78)

Spectatori: 6000

Vasile MANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.