Serbări câmpeneşti în două comune clujene, în acest weekend

Weekend de sarbatoare in comunele clujene Feleacu si Garbau.

In comuna Garbău, invitatul special al serbărilor va fi cunoscutul solist de muzică populară Ionuţ Fulea. În spectacol vor evolua, de asemenea, interpreţii Amalia Codorean Chindriş, Adrian Buza, Adriana Irimieş, acompaniaţi de orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Totodată, vor fi prezente şi ansamblurile artistice din Viştea, Turea, Ceanu Mare, Ansamblul „Nepoţii Iancului” din Mărişel, Ansamblul „Tradiţii Someşene” din Baciu şi cel din Someşeni.

La Feleacu – străvechea ctitorie a lui Ştefan cel Mare – va avea loc prima ediţie a „Sărbătorii fiilor satului” se va desfăşura în zona numită „Prundărie”, aflată pe drumul spre Observatorul Astronomic. „Prin organizarea acestui eveniment se reînnoadă tradiţia serbărilor câmpeneşti din comună, altădată extrem de apreciate”, explică organizatorii. „Tot în acest context a fost evocată posibilitatea reînfiinţării, în premieră după revoluţie, a ansamblului de dansuri populare al cărui rol va fi acela de a duce mai departe bogatele tradiţii ale comunei”.

Prima parte a manifestării de la Feleacu va cuprinde o slujbă religioasă, un Te Deum pentru eroii locului şi un mini-turneu de fotbal cu participarea echipelor din Feleacu, Vâlcele, Aiton, Rediu, Mărtineşti şi Gheorgheni. În partea a doua a zilei se va desfăşura un consistent spectacol folcloric, invitată de onoare fiind renumita solistă de muzică populară Veta Biriş.

fiii satului feleacu 25 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.