Patru gradinite din Cluj amendate cu suma de 5.000 de lei!

Inspectorii Protecţiei Consumatorilor au efectuat verificari in 32 de grădiniţe din judeţul Cluj, iar în urma neregulilor care au fost depistate au fost acordate patru amenzi în valoare de 5.000 de lei şi cinci avertismente. De asemenea, 50 de kilograme de alimente au fost găsite în condiţii necorespunzătoare, din cele 4.315 kilograme verificate.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a depistat nereguli privind neafişarea autorizaţiei sanitară de funcţionare sau lipsa vizei pe anul în curs, amplasarea şi compartimentarea necorespunzătoare a blocului alimentar, existând riscul intersectării fazelor salubre cu cele insalubre, şi neafişarea zilnică, la loc vizibil, a listei – meniu cu preparatele care vor fi servite în ziua curentă, aceasta nefiind afişată la loc vizibil pentru părinţi, ci doar în salonul de servire a mesei, unde părinţii nu au acces.

Pe langa asta, inspectorii au verificat şi doi operatori economici care deservesc unităţi de învăţământ preşcolar. Un operator economic, care desfăşoară activitate de catering pentru o grădiniţă, nu a respectat condiţiile de transport, manipulare şi depozitare a alimentelor, declarate de producător. O altă neregulă descoperită a fost etichetarea incompletă a unor produse de patiserie, nefiind înscrise in lista ingredientelor categoria, numele specific sau codificarea CE a aditivilor utilizaţi.

Controlul s-a desfăşurat între 24 septembrie şi 9 octombrie, la opt grădiniţe particulare şi 24 de grădiniţe de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.