Persoanele fără adăpost din Cluj, sprijinite de primărie pe perioada gerului!

Primăria Cluj-Napoca are grijă de persoanele fără adăpost din oraş şi le oferă un adăpost cald în această săptămână în care se anunţă temperaturi între -10 şi -22 grade Celsius.

Numerele de telefon la care cetățenii pot suna dacă observă persoane fără adăpost sunt: 0264.955 sau 0264.59.87.84 (Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca, disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7).

În total, Primăria municipiului Cluj-Napoca dispune de 150 de locuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost. Dintre acestea, 110 sunt în centrele de ajutor ale primăriei de pe străzile Dragoș Vodă și Oașului. În plus, Primăria prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a municipalității (www.dasmclujnapoca.ro), colaborează cu Uniunea Creștină din România și cu Prison Fellowship România, oferind încă 10 locuri, respectiv 30 de locuri în adăposturile lor.

Astfel, la Cluj-Napoca municipalitatea reuşeşte să asigure persoanelor fără adăpost un pat, mâncare, căldură și igienă. Totodată, cei găzduiți în centrele primăriei beneficiază de consiliere în obținerea unor drepturi de asistență socială și obținerea de locuri de muncă.

Primăria prin Poliția Locală a Municipiului a identificat, în urma acțiunilor din lunile decembrie 2017 și ianuarie 2018, 45 de persoane fără adăpost pe raza municipiului, iar acțiunile continuă zilnic în această perioadă.

Persoanele identificate au fost conduse de polițiștii locali la Centrul de Găzduire Temporară de pe strada Oașului, nr. 298 și la Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă, nr. 36, unde au fost preluate de Direcția de Asistență Socială și Medicală. După admiterea în centru, pentru fiecare beneficiar se realizează un plan individualizat de servicii și se stabilesc acțiunile următoare în vederea reintegrării sociale.

Clujenii pot oferi sprijin în desfășurarea acestor acțiuni, contactând Poliția Locală Cluj-Napoca prin dispecerat, la numerele de telefon de mai sus – sau apelând 0264-984, Telefonul Primarului – atunci când observă persoane fără adăpost în oraș.

E foarte important ca persoanele care trăiesc în condiții extrem de precare, în special familiile cu copii, să accepte ajutorul primăriei pe perioada acestor temperaturi foarte scăzute și continuăm acțiunile pentru identificarea și consilierea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.