Personalul medical din Cluj, în stare de alertă pentru coronavirus: „Au costume și măști”

Cei care ajung în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/ Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină pentru 14 zile.

În cazul în care nu respectă regulile, cei vizați sunt pasibili de pedeapsă, a declarat, duminică, managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel. „Noi încercăm să stabilim contacţii şi pe urmă, dacă nu au respectat (n.red. recomandările), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo„, a spus Cercel.

Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP”. a afirmat Streinu Cercel. De asemenea, acesta a spus că Institutul „Matei Balş” este pregătit. „Kituri (n.red. de coronavirus) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns„, a susţinut Cercel.

Medicul a arătat că a fost format şi personalul din centrele din Iaşi, Timişoara şi Cluj. „Au şi costume şi măşti, să vedem pentru cât timp, că aprovizionarea este cu probleme în momentul de faţă la nivel mondial„, a arătat medicul. Potrivit acestuia, cercetătorii din China au realizat un vaccin, însă acesta este încă în teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.