Peste 15.000 de portrete compun „The Untold Faces 2015”! Pe 15 august, de Day 15, începe votul celor mai reușite

The Untold Faces este denumirea proiectului Day 15 august și reprezintă mai mult decât un simplu concurs foto. Prin această inițiativă, echipa Capitalei Europene a Tineretului 2015 dorește să aducă în față fotografii care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor.

Am dorit să oferim o oportunitate: celor aflați la început de drum, o șansă de a-și îmbunătăți abilitățile și de a-și dezvolta talentul, iar fotografilor profesioniști, un nou cadru în care s-au putut exprima și arăta ce au învățat, având fiecare ocazia de a câștiga un premiu semnificativ.

Cu prilejul celui mai de amploare eveniment al programului „Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului”, UNTOLD Festival, echipa Day 15 a lansat provocarea „The Untold Faces” fotografilor amatori și profesioniști. 88 de fotografi au rezonat cu propunerea Day 15 august, aceea de a „captura sufletul Transilvaniei” prin fotografii cu oamenii ce au venit în Capitala Europeană a Tineretului la acest eveniment.

Peste 60.000 de persoane din comuntatea noastră, din afara Clujului și din afara României au participat, în medie, în fiecare zi a festivalului Untold iar peste 15.000 de portrete compun acum „The Untold Faces”. 35 de fotografi vor intra de mâine, de „Ziua 15”, în etapa de jurizare. 

Reacția publicului a fost peste așteptările noastre. În mai puțin de o lună de la lansare, pagina de facebook The Untold Faces a primit peste 5.000 de Like-uri și sute de mii de interacțiuni. Tinerii sunt fericiți să se regăsescă în albumele realizate, își schimbă imaginea de profil cu pozele din cadrul concursului, distribuie fotografiile și le comentează. Ne bucurăm, împreună, de Capitala Europeană a Tineretului!

the undold faces 2015

Un element inedit al acestui concurs de portrete este modul de jurizare – participanții aleg câștigătorii. Fiecare fotograf (care a respectat criteriile pentru a intra în etapa de jurizare) a ales câte 10 portrete care vor fi apreciate de ceilalți competitori și de asemenea, va primi feedback din partea fiecărui fotograf-concurent. Peste 350 de portrete vor fi supuse astfel votului fotografilor profesioniști și amatori participanți.

Totodată, fotografiile-portret vor ieși din spațiul virtual și vor fi expuse publicului printr-o instalație realizată de echipa Day 15. 

Mâine, 15 august, începe perioada de jurizare, marcând astfel exact ziua a 15-a din luna august. Aici poate fi vizualizat albumul cu TOP 10 portrete alese de fotografi pentru jurizare.

Premiile The Untold Faces 2015:

Premiul 1 – 1000 euro
Premiul 2 – 500 euro
Premiul 3 – 200 euro

Perioada de jurizare: 15 – 31 august 2015
Anunțarea câștigătorilor: 7 septembrie 201

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.