Peste 340 de mii de absenţe nemotivate au adunat elevii clujeni în primul semestru

Cei aproape 70.000 de elevi care studiază în şcolile din judeţul Cluj au reuşit performanţa de a aduna, numai în primul semestru, peste 340.000 de absenţe nemotivate. Majoritatea chiulangiilor sunt din colegiile şi liceele tehnologice, care au strâns, în patru luni de şcoală, circa 173.000 de absenţe nemotivate, relateaza citynews.ro.

sala de clasa

Absenteismul în şcolile clujene este o problemă care dă mari bătăi de cap Inspectoratului Şcolar Judeţean, potrivit unui raport pe semestrul I al anului şcolar 2012-2013.

Potrivit datelor publicate de IŞJ Cluj, numai în luna octmbrie au fost cele mai multe absenţe nemotivate, 142.034, ceea ce înseamnă o medie de două absenţe pentru un elev.

În topul chiulangiilor se află elevii Liceului Tehnologic nr. 1 Cluj-Napoca, care au înregistrat cel mai mare număr de absențe nemotivate raportate la numărul de elevi. Aceştia sunt urmaţi de elevii Colegiului Tehnic de Transporturi „Transilvania” și elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Borza”.

În cazul elevilor de la colegiile naționale și liceele teoretice, cei mai mulţi chiulangii s-au înregistrat la Liceul Teoretic „L. Rebreanu”, din Turda urmat de Liceul de Informatică „T. Popoviciu” Cluj-Napoca și Liceul Teoretic „M. Eminescu” Cluj-Napoca. În total, elevii din colegiile naţionale şi liceele teoretice au adunat 83.592 de absenţe nemotivate în patru luni.

Într-un top al școlilor/liceelor vocaționale, cel mai mare număr de absențe nemotivate raportat la numărul de elevi, pe primul loc se află Liceul Grecocatolic „I. Micu”, urmat de Liceul de Arte Vizuale „O. Stroia” și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „O. Stroia”.

Numărul absenţelor nemotivate strânse de elevii clujeni în primul semestru este în scădere faţă de anul şcolar anterior. Atunci, în semestrul I al anului şcolar 2011-2012, elevii clujeni au avut 405.378 de absenţe nemotivate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.