Peste 5.000 de spectatori, oaspeți regali și premii de 150.000 de lei! Salina Equines Horse Trophy, la finalul celei de-a treia ediții

În weekendul recent încheiat peste 5.000 de spectatori au participat la cel mai important eveniment hipic din Transilvania: Salina Equines Horse Trophy (SEHT) 2018, ajuns la a treia ediţie. Pe parcursul a patru zile pline, în baza Salina Equines din Turda au concurat peste 200 de sportivi, în timp ce artiștii-acrobați cei mai importanți din Europa au performat în show-uri ecvestre unice în România.

Invitat special a fost Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, care a înmânat Cupa Regele Mihai într-o ceremonie emoționantă, ce i-a sărbătorit pe sportivii cu cele mai bune rezultate din proba obstacole. Valoarea totală a premiilor în toate cele trei probe – obstacole, anduranță ecvestră și atelaje – este de 150.000 de lei.

În cadrul evenimentului, The Duke of Edinburgh’s International Award și-a sărbătorit aniversarea a 30 de ani de activitate la nivel mondial. Fundația derulează anual programe de educației nonformală pentru 1 milion de tineri din 140 de țări. Un eveniment pentru întreaga familie, SEHT 2018 a oferit opțiuni bogate de petrecere a timpului liber.

Pe lângă probele ecvestre și spectacolele de dresaj, au funcționat zone de food & drinks și activități speciale pentru cei mici. Atracția principală a evenimentului, spectacolele de dresaj și acrobații, i-a adus în România pe cei mai cunoscuți dresori și acrobați europeni – Miron Bococi, Marion Levavasseur, Amandine Delion, Charles Delaunay, Atelajele Dobrovitz.

Cascadoriile periculoase, comunicarea impresionantă între om și cal, spectacolele de flamenco, jocurile de lumini și foc au transportat miile de spectatori într-o lume aparte, deosebită de orice alte experiențe din oferta de divertisment din România.

„Ne-a bucurat enorm entuziasmul publicului. Spectatorii au fost încântați de probele spectaculoase și de show-urile ecvestre emoționante. Concurenții și artiștii s-au simțit încurajați de atmosfera extraordinară creată de miile de spectatori. E un feedback important pentru noi, acum când încheiem a treia ediție a evenimentului, după ani de investiții importante – aproximativ 3 milioane de euro – în baza ecvestră.

Un motiv de mândrie este și prezența Familiei Regale. Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor generoși, care au crezut în visul nostru și ne-au susținut cu încredere, unii, pe parcursul tuturor edițiilor SEHT”, a declarat Cristian Bondor, directorul evenimentului.

Aflat la a treia ediție, Salina Equines Horse Trophy atrage anual sute de concurenți, datorită facilităților premium ale bazei sportive și premiilor substanțiale. Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de 3 milioane de euro, oferă servicii de echitație – în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4.000 mp, respectiv 1.100 mp, și în cel acoperit, de 800 mp – funcționând și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.