Peste o mie de clujeni au ajuns la spital de sărbători

masina ambulantaAproximativ 1.500 de clujeni au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă în perioada sărbătorilor. Paramedicii au fost foarte solicitaţi în această perioadă, de la toxinfecţii alimentare şi stări de ebrietate, până la accidente rutiere, potrivit citynews.ro.

Echipajele de la Spitalul de Urgenţă a avut multă treabă în noaptea de Revelion. În primele 12 ore ale noului an s-au înregistrat nu mai puţin de 200 de solicitări, dintre care peste 70 au fost urgenţe majore, cum ar fi accidente rutiere, clujeni aduşi în stare de ebrietate sau violenţe stradale.

Sute de clujeni, printre care şi minori au ajuns la urgenţe în stare de ebrietate atât de Crăciun, cât şi de Revelion.

„Am avut mai multe cazuri de persoane aflate în stare de ebrietate. Singurul caz care a „umbrit” acest Revelion a fost accidentul din Floreşti. Anul trecut nu am avut aşa ceva. Toxinfecţiile alimentare au fost mai puţine, la fel ca şi cazurile de violenţă, faţă de anul trecut”, a explicat Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj.

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a lucrat la foc continuu în perioada sărbătorilor. „În perioada de Crăciun şi de Revelion numărul de prezentări la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost de 326”, a declarat Monica Costin, director medical la Spitalul Judeţean Cluj, citată de citynews.ro.

Circa 200 de clujeni au primit îngrijiri medicale la spital, în perioada Revelionului. Un singur caz de agresiune s-a înregistrat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de Revelion şi trei persoane au fost aduse în stare avansată de ebrietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.