Polițiștii clujeni au fost la datorie și de Crăciun

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj continuă acţiunile organizate în baza planului „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

politia cluj

În perioada 26 – 27 decembrie a.c., oamenii legii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale și investigarea criminalității economice au efectuat acțiuni specifice muncii de poliție.

În urma acțiunilor, au fost constatate 16 infracțiuni (judiciare, rutiere și de altă natură). Polițiștii au intervenit și au fost nevoiţi să aplice 229 de sancțiuni contravenționale, dintre care 67 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/ 1991privind ordinea și liniștea publică.

Pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii rutieri au aplicat 143 sancțiuni contravenţionale, dintre care 29 pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

**

La data de 28 decembrie a.c., ora 00:05, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Tureni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Gilău, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

**

La data de 27 decembrie a.c., ora 15:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu – Postul de Poliţie Comunal Chinteni – au depistat un bărbat de 28 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea, pe raza localității Chinteni, un autoturism radiat din circulație, care avea aplicate numere de înmatriculare false.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.