Polițiștii clujeni și Garda Forestieră Cluj au confiscat lemne de 7000 lei și au aplicat amenzi de 10.000 lei!

Poliţiştii clujeni au efectuat o razie la nivelul județului și au confiscat două autocamioane cu material lemnos în valoare de circa 7.000 de lei, aplicând sancțiuni de 10.000 de lei. De asemenea, s-au sesizat din oficiu privind comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În perioada 20 – 21 august 2018, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Acțiunile s-au derulat pe raza localităților Râșca, Mănăstireni, Călățele și Huedin. În urma acestora, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, au fost confiscate 2 autovehicule și material lemnos în valoare de peste 7.000 de lei.

De exemplu, pe raza comunei Mănăstireni, polițiștii au oprit în trafic două autocamioane, încărcate cu diverse cantități de material lemnos, conduse de bărbați din Râșca și Huedin. Polițiștii au verificat volumul, specia și sortimentul de cherestea transportată și au constatat diferențe în ceea ce privește volumul de masă lemnoasă transportat și cel înscris în avizele de însoțire prezentate. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos transportat fără documente legale și cele două autoutilitare au fost confiscate.

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit că avizele de însoțire secundare ale mărfii prezentate de cei conducători auto au fost emise de către reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Alba, în scopul creării unei proveniențe fictive a materialelor lemnoase. Prin urmare, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de Codul penal”, se arata intr-un comunicat al IPJ Cluj.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru protejarea fondului forestier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.