Polițiștii locali au acordat amenzi de peste 11.000 lei în piețele agroalimentare din Cluj

În intervalul 20 iunie – 22 iunie 2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au realizat mai multe controale în piețele agroalimentare din cartierele Mănăștur, Mărăști, în piața agroalimentară din incinta Complexului Multiplex “Leul”, precum și în imediata vecinătate a piețelor.

În urma acestei acțiuni, s-a urmărit respectarea normelor legale privind activitățile comerciale desfășurate, precum și combaterea comerțului ambulant neautorizat din vecinătatea piețelor. Au fost verificați 110 comercianți, din care 70 agenți economici și 40 producători agricoli. Nereguli constatate: comercializarea produselor nespecificate în carnetele de comercializare; lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor; lipsa buletinelor de verificare metrologică; neetichetarea corespunzătoare a produselor comercializate; nedeţinerea documentelor legale la punctele de lucru; comercializarea produselor în locuri neautorizate şi ocuparea abuzivă a domeniului public cu legume și fructe.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.100 lei. De asemenea, au fost confiscate 50 kg cireșe, ciuperci și porumb fiert, comercializate ilegal pe domeniul public din imediata vecinătate a piețelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.