Pompierii români continuă lupta cu flăcările violente din regiunea Attica, din Grecia

Pompierii români sunt în continuare în misiunea din regiunea grecească Attica, unde se luptă cu flăcările violente. Dacă duminică au fost împărțiți în trei echipe, luni au acționat în două zone și încearcă să protejeze comunitățile amenințate de incendiile din pădure.

Pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile aflate în zonă muntoasă, cu rute greu accesibile, au solicitat la maximum tehnica de intervenție.

De asemenea, a fost folosită drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile. Împreună cu pompierii greci, românii au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

Luni, misiunea pompierilor români este în două zone: Kryftes și Vilia. Într-o pădure din apropiere de Vilia a izbucnit un incendiu de proporții, iar pompierii încearcă să oprească flăcările care amenință localitatea.

Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) sunt prezente în cele două zone, pe parcursul zilei. De asemenea, în zona Vilia se află asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenție.

FOTO: IGSU/Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.