Ponta: „Boc e un politician mic, cu un foarte mare tupeu. Mandatul său a fost o catastrofă”

Premierul Victor Ponta i-a dat o replică fostului prim-ministru, în urma declaraţiilor pe care acesta le-a făcut despre bilanţul după 100 de zile de când Guvernul Ponta a fost investit, luni, înaintea şedinţei USL. Acesta a spus că Emil Boc este un politician mic, cu un foarte mare tupeu, pe care l-a acuzat de „mare nesimţire”, despre al cărui mandat a declarat că a reprezentat o mare „catastrofă” în viaţa României.

„Vreau să constat un sigur lucru şi, din păcate, mi s-a confirmat acum de dimineaţă: din păcate, fostul prim-ministru, domnul Emil Boc, e un politician mic cu un foarte mare tupeu. Eu mi-am făcut datoria nu faţă de domnul Boc, ci faţă de români, să spun ceea ce am găsit la Hidroelectrica – 1,2 miliarde de Eruo pierderi, ce am recuperat într-un trimestru de la ANAF – 1,2 miliarde de lei bani în plus încasaţi, ce am găsit fraude – şi vorbesc de sute de milioane de Euro şi de lei – fie că e vorba de Poşta Română, fie că e vorba de Ministerul Dezvoltării, de CNAS. Nu ştiu de ce domnia sa s-a simţit dator, în loc să răspundă la lucrurile astea, şi probabil trebuie să răspundă şi penal, să vorbească de două lucurri care mi-au dovedit încă o dată că a stat trei ani premier fără să înveţe nimic”, a declarat Ponta.

Liderul social-democraţilor a precizat că primul lucru despre care a vorbit Boc a fost cursul Euro-Leu şi a ţinut să-i reamintească fostului premier că atunci când a plecat Guvernul PDL cursul era 4,5, iar acum e 4,8 în urma „unui atac fără precedent al lui Traian Băsescu şi al PDL împotriva României în ansamblu”. „Al doilea lucru despre care a vorbit e preţul la gaze. Vreau să spun că eu nu fac altceva acum decât să aplic ceea ce Guvenrul Boc a semnat cu FMI referitor la preţul la gaze. E totuşi prea mare nesimţirea să semnezi un acord cu FMI după care să-i cerţi pe cei care-l aplică. Ce trebuia să facem, să nu aplicăm ce a semnat domnul Boc?”, a spus premierul.

Acesta a mai susţinut că mandatul lui Boc a reprezentat „o catastrofă” pentru România. „Domnul Boc, din păcate pentru România – se îmtâmplă şi catastrofe în viaţa unor ţări – a fost prim-ministru. Faptul că nu a învăţat şi nu a înţeles nimic e încă o explicaţie pentru care PDL l-a schimbat din funcţie”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.