Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, îi îndeamnă pe clujeni să își roage rudele și prietenii din străinătate să nu vină acasă de Paști: „Nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine”

Într-o informare pentru presă privind situația pandemiei de coronavirus, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, i-a indemnat pe clujenii care lucrează în străinătate să nu revină în țară de Paști deoarece există riscul ca aceștia să fie carantinați sau izolați și să nu se poată bucura de vacanță.

Vreau să aduc la cunoștința tuturor, câteva elemente importante pentru următoarea perioadă. După cum știți, toate persoanele care vin din Italia, care a fost declarată zonă roșie, intră automat în carantină instituționalizată. Asta presupune că sunt chestionați, evaluați și transportați către locațiile de carantină de pe raza județului Cluj, urmând să le fie prelevate probe care vor fi testate la aparatele de testare pe care le vom avea la dispoziție. 

Începând cu ieri, 15.03.2020, ora 21:00, toți cetățenii care vin  din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu. Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, este o listă actualizată în permanență. În acest moment vorbim de următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări, vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. 

De aceea, este foarte important mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor cetățenilor din jud. Cluj, pentru următoarea perioadă. Vă rog foarte mult, să vă anunțați de acest lucru rudele, prietenii, cunoștințele, care intenționează să vină de sărbători acasă:  nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia, pentru că automat și familia va intra în izolare la domiciliu, sau în carantină în locații special amenajate (dacă vin din Italia). Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele, să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine„, a spus prefectul.

Toate persoanele care vin din Italia, declarată zonă roșie, intră automat în carantină instituționalizată.

De asemenea, începând de duminică, 15 martie 2020, ora 21:00, toți cetățenii care vin din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu.

Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, lista fiind actualizată în permanență. În acest moment, lista cuprinde următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări, vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.