PREMIERĂ. Cluj Crusaders va participa, în premieră, la turneul de fotbal american Copa America din Mexic

De trei ori vicecampioană (2010, 2011, 2015) și de două ori campioană națională (2012, 2013), echipa de fotbal american Cluj Crusaders va participa, în premieră, la un turneu dedicat acestui sport în Mexic, Copa America 2016, la care vor lua parte echipe din Brazilia, Peru, Columbia și alte țări.

cluj crusaders

„Este o premieră pentru fotbalul american din România, o deplasare în afara continetului european părea și pentru noi, sincer, până anul trecut, o probabilitate foarte redusă. Au mai fost echipe din România care au mai primit invitații onorate la turnee regionale, o echipă din București a participat la o cupă în Bulgaria și au mai fost participări la antrenamente comune în Serbia sau Ungaria. Avem o relație de prietenie cu o echipă din Ungaria, pe care am întreținut-o puțin prin deplasări reciproce.

E prima oară când o echipă din România pleacă așa de departe la un turneu.

Mexicul e a treia putere a lumii în acest sport, e o țară în care fotbalul american se practică deja de aproape 100 de ani, iar influența din partea de nord a continentului se vede foarte clar. Sunt convins că vom avea foarte multe de câștigat prin interacțiunea cu echipe de acolo. Vor participa și echipe din Brazilia, Peru, Columbia, state mai puțin dezvoltate în competiție, dar fără discuție sunt peste nivelul României în momentul de față. E o experiență care le lipsește echipelor de fotbal american din România și care înseană foarte mult”, a declarat Mihai Grigoraș, PR Cluj Crusaders, în emisiuna „Ziua Bună” de pe Look TV.

Cluj Crusaders pleacă în Mexic cu 33 de jucători! Singura echipă din Europa invitată la acest turneu

„Noi am început pregătirea pentru acest turneu încă de anul trecut, din octombrie-noiembrie, am cooptat 3 jucători de la echipa prietenă Mureș Monsters pentru a întări puțin linia ofensivă și defensivă. Vom juca la altitudini foarte mari, peste 3000 metri din câte știm noi, împotriva unor echipe care vin cu loturi extinse de 40 de jucători, un lucru foarte important în fotbalul american pentru că e un sport de travaliu, extrem de intens, cu perioade scurte și succesive, iar șansa jucătorilor de a se odihni și recupera nu prea există. Noi nu vom putea deplasa un lot de 50 de jucători în Mexic, dar oricum îmi felicit colegii pentru că am reușit să adunăm un lot de 33 de jucători pentru acest turneu.

Am făcut între două și patru antrenamente pe săptămână, am avut și câteva meciuri amicale, inclusiv la București și la Mureș, ședințe de pregătire, o scurtă perioadă de adaptare pentru cei trei jucători de la Mureș pe care a trebui să îi integrăm în sistemul nostru de joc. De trei luni de zile ne antrenăm fizic și lucrăm în sală, tocmai pentru a compensa diferența de altitudine pe care sunt convins că o vom resimți”, a mai susținut Grigoraș.

Reprezentanții Cluj Crusaders au demarat și o campanie de strângere de fonduri pe platforma indiegogo.com, iar într-o lună a reușit să adune 650 de euro.

Copa America este un turneu internațional de Fotbal American creat în scopul dezvoltării acestui sport la nivel de cluburi. Anul acesta turneul se va desfasura în provincia Huixquilucan Mexic, în perioada 30 Ianuarie – 8 Februarie, iar Cluj Crusaders este singura echipă din Europa invitată să participe în calitate de oaspete.

Cluj Crusaders este un club sportiv non-profit, înființat în februarie 2010 și care are ca ramuri de activitate Fotbalul American și Powerlifting.

Dincolo de activitatea sportivă specifică, Cluj Crusaders, înțelege să se implice și în campanii comunitare și sociale prin care să sprijine dezvoltarea comunității orașului Cluj-Napoca.

Din punct de vedere competitional Cluj Crusaders este singra echipa din Romanai care a participat la toate editiile de Campionat Național, competitie pe care a castigat-o in doua randuri in 2012 si 2013, terminand pe locul doi in editiile din 2010,2011 si 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.