Untold s-a întors „acasă” cu trofeul Best Major Festival de la European Festival Awards

Untold Festival a bifat primul succes internațional de anvergură după prima ediție desfășurată anul trecut, în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, câștigând miercuri, 13 ianuarie, trofeul Best Major Festival 2015 în cadrul celei de-a 7-a gale European Festival Awards, eveniment care a avut loc în Groningen, Olanda.

untold best major festival 2015

Untold a luat fața unor festivaluri de tradiție și recunoscute ca Tomorrowland (Belgia), Sziget Festival (Ungaria), Exit Festival (Serbia) și altele, fiind singurul festival din România care a reușit să obțină acest prestigios trofeu.

Au fost prezenți în Olanda pentru a ridica premiul Bogdan Buta, directorul festivalului, Constantin Covaliu, Project Manager al festivalului și Adrian Chereji, Marketing&Communication manager.

Anul 2015 a fost unul excelent pentru industria europeană a festivalurilor în primul rând datorită evenimentelor noi apărute, extrem de reușite și diverse. Procesul de votare de anul acesta a fost mai plin de pasiune ca niciodată, iar festivalurile finaliste conturează un portret extrem de colorat, creativ și vibrant al Europei, de care orice european trebuie să fie mândru.” spune Steve Jenner, Co-Founder & Director European Festival Awards.

Best Major Festival este un vis devenit realitate și este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediție să câștige acest premiu. Mulțumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediție, începând de la echipă, parteneri, autorități și nu în ultimul rând fanilor care ne-au susținut să ajungem aici”, spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD.

„Noi privim titlul de Best Major Festival ca pe o confirmare a impactului proiectului, pozitionând UNTOLD în prima linie a festivalurilor din Europa, alături de Exit Festival, Sziget Festival, Tomorrowland, care au mai primit de-a lungul timpului acest titlu. Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului UNTOLD, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru orașul Cluj-Napoca și România”, spune Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD.

untold best major festival

Competiția European Festival Awards a strâns voturile a peste 800.000 de persoane din 50 de țări, care și-au votat festivalurile preferate în 2015 la categoriile: Best Major, Medium, Small, New și Indoor Festivals, precum și Line-Up Of The Year, Headliner Of The Year, Best Newcomer și Anthem Of The Year. Un juriu format din specialiști ai industriei muzicale a decis câștigătorul fiecărei categorii din propunerile făcute de public.

UNTOLD a mai fost nominalizat și la categoria Best New Festival, alături de Electric Castle la categoria Best Medium-Sized Festival, de Jazz in the Park și Festivalul Plai la secțiunea Best Small Festival și de TIMAF la Best Indoor Festival.

Lista câștigătorilor European Festival Awards 2015:

Lifetime Achievement – Jean-Louis Brossard and Béatrice Macé
Excellence & Passion – Chris Kemp
Best Major Festival – Untold Festival
Best Headline Performance – The Prodigy
Best Line Up – SzigetNewcomer of the Year – Hozier
Promoter of the Year – Hörstmann Unternehmensgruppe
Best Medium-Sized Festival – Telekom Volt Festival
Yes Group Health & Safety Innovation Award – Das Fest
Best Small Festival – Happiness Festival
Anthem of the Year – Lean On by Major Lazer
Agent of the Year – Emma Banks of CAA
The Green Operations Award – Tollwood Festival
Best Indoor Festival – Les Transardentes
Best New Festival – Lollapalooza Berlin

Cea de-a doua ediție a festivalului UNTOLD va avea loc în perioada 4-7 august 2016, iar primul headliner anunțat este TIESTO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.