PREMIERA la TV: Trei tineri cu sindrom Dowm vor realiza o emisiune la TVR Cluj si TVR3

Tineri cu sindrom Down vor lucra ca reporteri pentru o emisiune TV pe teme sociale, realizată de Asociaţia Hans Spalinger (AHS), o organizaţie care oferă servicii terapeutice și educative pentru copiii cu handicap mintal sever, în colaborare cu TVR Cluj.

Emisiunea-Fara-Prejudecati-TVR-3

Această iniţiativă este o premieră în peisajul media european; în prezent, în lume există un singur reporter de televiziune cu sindrom Down, care se numește Fernanda Honorato şi transmite pentru TV Brasil.

Noua emisiune se va numi „Fără prejudecăți” şi va putea fi urmărită la nivel regional pe postul TVR Cluj în fiecare vineri de la ora 17, iar la nivel naţional pe postul TVR 3, în fiecare vineri de la ora 18, începând din 3 octombrie. De asemenea, emisiunea va fi disponibilă pe platforma online TVR Plus.

Pentru a asigura accesibilitate maximă, întregul program va beneficia și de interpretare în limbaj mimico-gestual.

Emisiunea va aborda probleme sociale ale comunităţii, tematici legate de educaţie şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi fizice sau psihice. Miza acestui demers este de a schimba mentalități și de a arăta că tinerii cu dizabilități pot fi resurse pentru comunitate, pot fi integrați în societate și pot fi utili, lucrând alături de cei din jur. Programul va prezenta iniţiative şi invitaţi care fac excelenţă în sectorul lor de activitate, care văd piedicile şi neajunsurile acestui domeniu nu ca eşecuri descurajante, ci ca resurse şi oportunităţi pentru dezvoltare.

Cei trei tineri care lucrează că reporter pentru noua emisiune sunt Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani. Ei frecventează un centru educaţional pentru persoane cu sindrom Down, Centrul Raluca – DownCER. Pentru a prelua rolul de reporteri, sunt instruiţi pe partea tehnică de specialiștii TVR Cluj, iar Carmina Bedreagă, specialist AHS, îi ajută în dezvoltarea personală, securizare emoţională şi logopedie.

RESPECT, Asociatia Hans Spalinger (AHS) si TVR

2 thoughts on “PREMIERA la TV: Trei tineri cu sindrom Dowm vor realiza o emisiune la TVR Cluj si TVR3

  1. Emisiunea este realizata de Raluca Avram, Mihai Arsenie, Bogdan Cristea (Asociatia Hans Spalinger).

    Multumim pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.