River Action Day la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca

Joi, 2 octombrie, elevii Colegiului Tehnic Energetic din Cluj Napoca, se vor alatura celor 29 de scoli din Europa si vor sarbatori River Action Day, eveniment in cadrul proiectului initiat de WWF, Scoli Europene pentru o Planeta Vie.

scoli europene pentru o planeta vie proiect

Programul „Şcoli europene pentru o planetă vie” (European Schools For A Living Planet – ESFALP), organizat de WWF împreună cu Fundaţia ERSTE, se desfăşoară cu succes de 5 ani în 11 ţări din regiune: Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

Ideea programului este aceea că şcoala este pentru tineri un spaţiu propice de dezvoltare a unei atitudini active pentru un trai în armonie cu natura. În afară materiile clasice, şcoala trebuie să le transmită tinerilor elementele de bază pentru un simţ civic dezvoltat, responsabilitate faţă de mediu şi faţă de comunitatea în care trăiesc.

Programul le este dedicat în egală măsură profesorilor şi elevilor, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. La începutul fiecărui an de program aceştia participă la un eveniment iniţial de pregătire, Academia ESFALP (European Schools For A Living Planet). În acest cadru, echipele elev-profesor reprezentând şcolile selectate aprofundează temele propuse de organizatori: „Amprenta ecologică” (Consumul şi efectele globale ale consumului), „Dunărea” (Linia vieţii Europei) şi „Cetăţenie activă” (Fii activ şi motivează-i pe ceilalţi).

În primii 5 ani de existenţă, programul „Şcoli europene pentru o planetă vie” a implicat peste 4000 de elevi şi 120 de profesori din 11 ţări, care au desfăşurat proiecte de impact în comunităţile lor (colecția de proiecte este disponibilă în documentele de pe coloana din dreapta).

În ultimii doi ani, printre câștigătorii competiției s-a aflat și câte o școală din România.

Mai multe amanunte despre proiect gasiti pe site-ul oficial www.wwf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.