Premierul Cioloş cedează în fața Patriarhului. Biserica ar putea primi bani în 2016

După ce Guvernul condus de Dacian Cioloş a tăiat, în proiectul de buget pe 2016, toţi banii pentru noi construcţii şi renovări bisericeşti, inclusiv pentru Catedrala Mântuirii Neamului, acum premierul pare să facă un pas înapoi.

PF Daniel

Zilele trecute premierul și Guvernul său păreau că au luat o decizie drastică și că banii pentru biserici vor fi cheltuiți mai atent. Acum, însă, premierul pare să facă un pas în spate.

Premierul Dacian Cioloş a avut duminică dimineață o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016, se arată într-un comunicat al Executivului.

Dacian Cioloş l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Guvernul „va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante” şi că „există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare, în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie”.

„Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar-bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent, atât în ceea ce priveşte personalul clerical, cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă.

Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţi condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale. Premierul Dacian Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti.

De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Parintele Patriarh Daniel că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie„, se spune în mesajul Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.