Premierul Franței: „Suntem în război. Continuăm intervenția în Siria pentru a ataca Statul Islamic”

Franța va continua să atace Siria și să lovească Statul Islamic, a declarat, sâmbătă, premierul francez Manuel Valls, după ce gruparea jihadistă ISIS a revendicat atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți, informează Reuters.

manuel_valls_premier franta

„Suntem în război”, „vom acționa și vom ataca acest dușman (jihadist) pentru a-l distruge” în Franța, în Europa și în Siria și Irak, a spus Valls, care a adăugat că replica Franței va fi pe măsura atacului din Paris.

Valls a declarat la postul de televiziune TF1 că guvernul intenționează să extindă starea de urgență impusă pe întreg teritoriul Franței după atacurile de vineri seară și că le va oferi autorităților resurse extinse pentru a lupta împotriva a ceea ce el a numit un dușman „foarte bine organizat”.

Pe de altă parte, o reacție fără precedent a venit și de la președintel Franței. Atacurile de la Paris au fost comise de „barbari” din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat sâmbătă preşedintele Francois Hollande, catalogând atentatele drept „un act de război”. Declaraţiile au fost făcute la finalul unei reuniuni a Consiliului pentru apărarea naţională, coordonată de preşedintele francez, scrie Mediafax.

„Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh” (n.red. – acronimul arab al reţelei teroriste Stat Islamic), a declarat Hollande după reuniunea Consiliului francez pentru apărarea naţională.

„Este vorba de un act de război pregătit, organizat şi plănuit din afara Franţei”
, a adăugat liderul de la Paris.

„Ceea ce s-a produs ieri în Paris şi în zona Saint-Denis (la periferia nordică a capitalei Franţei) este un act de război şi, în contextul războiului, trebuie să luăm deciziile adecvate. Asistăm la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) împotriva unei ţări libere. Un act de o barbarie absolută”, a spus Hollande.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.