Prima asociaţie dedicată dezvoltatorilor de jocuri din România

jocuriLansata marti, 17 septembrie, Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (Romanian Game Developers Association-RGDA) este prima asociatie din tara care isi propune sa sprijine si sa promoveze industria locala de profil si sa contribuie la dezvoltarea atat a profesionistilor din domeniu, cat si celor aflati la inceput de drum.

„Aveam nevoie de un front comun de discutie, front care sa faca auzite vocile jucatorilor din industrie, indiferent daca vorbim despre dezvoltatorii de jocuri, despre startup-uri sau despre marii angajatori din domeniu”, spune Andrei Istrate, co-fondator RGDA. „Gandim proiecte care sa aiba impact asupra educarii si dezvoltarii talentelor in aceasta industrie, dar si proiecte care sa informeze si sa promoveze valoarea reala generata de acestea chiar aici, la noi, in Romania”, mai spune acesta.

Urmand o idee lansata de trei specialisti in dezvoltarea de jocuri, RGDA s-a constituit ca o organizatie non-profit al carui scop este acela de a crea o comunitate de resurse pe care sa o puna in slujba informarii si a educarii, dar si a promovarii si apararii intereselor industriei de jocuri video din Romania. Printre proiectele asociatiei aflate in lucru in acest moment se numara o platforma integrata de informare special dedicata industriei, workshop-uri pentru studenti sau intalniri intre profesionisti.

One thought on “Prima asociaţie dedicată dezvoltatorilor de jocuri din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.