Prima declaratie oficiala a presedintelui ales Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a trasat câteva directive către principalii actori politici, pentru rezolvarea problemele curente.

klaus iohannis

„Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-ați ales președinte al României. Mulțumesc! Mulțumesc tuturor celor care au ieșit ieri la vot. Este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri.

Campania a trecut! Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Pe 16 noiebrie, cetățenii României au dat semnalul schimbării profunde în România. Aceste semnal este unul extrem de puternic. Este un semnal puternic atât pentru mine, cât și pentru clasa politică. Îi îndemn pe politicieni să ia seama la acest semnal, dat cu un vot covârșitor.

Solicit Parlamentului să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei și grațierii și să o pice. Tot mâine, rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările justiției.

Totodată le cer tuturor politicienilor și partidelor să ia imediat în discuție legea votului electronic.

Cineva trebuie să suporte consecințele votului organizat catastrofal în diaspora. Guvernul trebuie să analizeze și cei vinovați trebuie să răspundă cu funcția.

Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situație și să recheme pe toți diplomații care nu au gestionat corect situația. Consider că este un gest minimal să fie retrași consulii și ambasadorii. Nu pot să accept că concetățenii mei sunt atacați cu gaze lacrimogene, pentru că au vrut să voteze.

În final, cer Guvernului să vină cu bugetul pe 2015 în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.