Prima pisică din Europa infectată cu noul coronavirus

După ce un câine din Hong Kong a fost testat pozitiv pentru COVID-19, un al doilea animal a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre o pisică din Belgia. Aceasta a fost infectată de către proprietarul său care este la rândul său bolnav de COVID-19, potrivit MEDIAFAX.

Pisica unui veterinar din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus, acesta fiind primul caz din Europa de acest gen.

Preşedintele comitetului ştiinţific belgian şi şeful diviziei de boli virale din Scienzano, Steven Van Gucht, a precizat că acesta este un caz izolat şi că, până în prezent, nu există dovezi ale unei transmisii de la om la animal.

„Recent, Facultatea de Medicină Veterinară din Liège a raportat că o infecţie cu coronavirus a fost constatată la o pisică. Pisica a locuit cu proprietarul său, care a început să prezinte simptomele virusului cu o săptămână înaintea pisicii”, a explicat Van Gucht, potrivit Notizie.it

Întrucât boala este încă studiată, nu există certitudini cu privire la transmitere. „Vrem să subliniem că acesta este un caz izolat. Nu există niciun indiciu că este un fapt comun. De asemenea, în acest caz, vorbim despre o transmisie de la om la animal, nu invers. Riscul de transmitere de la animal la om este foarte mic”, a mai spus expertul belgian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.