Recomandările Poliției Române de Paștele Catolic și Florii: „Nu vă înghesuiți la cumpărături și urmăriți acasă slujbele”

În apropierea sărbătorii Floriilor și a Paștelui catolic Poliția Română a transmis o serie de recomandări pentru credincioși.

Cetățenii români care sărbătoresc Paștele Catolic și Floriile sunt rugați să nu se înghesuie la cumpărături.

„Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei”, transmit polițiștii.

Totodată, ccredincioșii sunt rugați să urmărească slujbele de acasă.

„Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în zonele atractive pentru ieșirea la iarbă verde”, a mai transmis Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.