Principele Nicolae va parcurge 1000 de km pe bicicletă, într-un turneu caritabil

Principele Nicolae va parcurge o mie de kilometri pe bicicletă, într-un turneu caritabil. Acesta va străbate ţara de la nord la sud, mai exact din Sighetu Marmaţiei până la Constanţa și va poposi în 10 oraşe, iar din banii strânşi, Principele Nicolae va cumpăra cărţi pentru copii.

principele nicolae

Nouă zile, zece oraşe şi o mie de kilometri parcurşi pe bicicletă! Totul pentru o cauză caritabilă! Este provocarea la care a spus da nepotul Regelui Mihai care se antrenează din vara anului trecut pentru această cursă. Startul se dă joi, din Sighetu Marmaţiei până în Constanţa.

„Încercăm să promovăm importanţa lecturii în câteva locuri, să ne întâlnim cu copiii, să vorbim cu ei, să facem o donaţie în câteva locuri.”, spune Alteţa Sa Regală Principele Nicolae.

Turul ciclist caritabil se numeşte „Cărţile copilăriei pe bicicletă”. În fiecare judeţ, toţi cei care doresc să pedaleze alături de Alteţa Sa Regală i se pot alătura. Trebuie doar să liciteze pentru locurile disponibile în pluton. Alături de principe va participa şi campionul naţional la ciclism Alex Ciocan.

Cei interesaţi pot face şi donaţii online. Din banii strânşi vor fi cumpărate cărţi care vor fi donate copiilor, dar vor fi create şi cluburi de lectură. Statisticile arată că 53,3% dintre români au probleme de alfabetizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.