Principele Radu Duda, primul semnatar în Cartea de Onoare a Clubului Sportiv Universitatea Cluj

Alteța Sa Regală Principele Radu Duda a fost primit ca un oaspete de seamă luni, 5 octombrie, la sediul CS Universitatea Cluj de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, iar președintele Sorin Grozav i-a prezentat principalele secții sportive, precum și angajații clubului.

radu duda la cs u cluj

Principele Radu al României a rămas impresionat de performanțele clubului obținute de-a lungul timpului, privind cu admirație spre vitrina trofeelor din sala „Ion Bânda”. Acesta a scos în evidență interesul și sprijinul pe care Casa Regală îl acordă sportului de performanță din România, iar la finalul discursului a inaugurat noua Carte de Onoare a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

„Sunt foarte bucuros de tot ce am auzit și am găsit aici. Trebuie să știți că mă simt într-un fel ca acasă, nu din dorința de a vă face complimente, ci deoarece probabil dintre profesiile cele mai definitorii ale noastre ca națiune, sportul e una dintre cele mai apropiate de Familia Regală. Nu știu câți sportivi au fost predecesorii moștenitorii ei, dar știu că regele și regina au fost sportivi foarte devotați. Toți pașii din istoria modernă a României făcuți de sportul românesc au fost alături de Familia Regală. Au fost 12 din cele mai importante sporturi ale începutului de secol, printre care vă numărați cu rugby-ul, au fost create prin decret regal, mai multe organizațiile specializate din sport și Comitetul Olimpic beneficiind de protecție regală pe toată perioada. În acest moment mă umple de bucurie faptul că sportivii dau dovadă de seriozitate, au conștiință, memorie și un simț al datoriei. Numeroase sunt federațiile române care au cerut din nou patronaj regal, le-am și pierdut numărul”, a declarat Principele Radu într-un scurt discurs susținut.

Radu Duda și-a permis și o scurtă glumă, în timp ce servea o cafea. „Aici la voi cafeaua e caldă, la guvern am primit cafea rece, iar la Președinție șampania a fost rece”.

Au mai luat parte la această întâlnire de taină cu Principele Radu al României și managerul clubului de rugby „U” Prodvinalco, Bogdan Cantor, președintele secției de rugby, Sorin Popa, Tudor Socea, director Polaris Medical, Andi Dascăl, directorul companiei Prodvinalco, precum și reprezentanții staff-ului administrativ al clubului.

radu duda la cs u cluj
Sorin Grozav, președintele CS „U” Cluj, alături de Principele Radu Duda

radu duda la cs u cluj

radu duda la cs u cluj6

radu duda la cs u cluj
Sorin Popa, Bogdan Cantor, Tudor Socea și Andi Dascal
radu duda la cs u cluj
Principele Radu al României, la sediul CS „U” Cluj

radu duda la cluj

Interesul din partea presei clujene a fost nul, la această întâlnire asistând doar reporterul eClujeanul.ro.

Principele Radu a vizitat și Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, unde s-a întâlnit cu echipa de rugby „U” Prodvinalco.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.