Propagandă PSD în Biserică! Un preot din Cluj le-a recomandat enoriașilor săi că „ar fi bine” să voteze un președinte ortodox!

Mașinăria de partid a PSD-ului a lucrat la foc automat în această perioadă și a obținut cea mai importantă susținere din campania electorală pentru prezidențiale, a Bisericii Ortodoxe Române. Preoții sunt acuzați tot mai des că au devenit agenți electorali ai social-democraților, făcând propagandă politică și își îndeamnă enoriașii să voteze cu un președinte ortodox.

Victor Ponta, primind de la Mitropolitul Clujului distincția "Crucea Transilvană"
Victor Ponta, primind de la Mitropolitul Clujului distincția „Crucea Transilvană”

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, le-a cerut preoților să nu susțină nici un candidat în campania pentru prezidențiale și a insistat că Mitropolia nu a trimis nici o directivă în acest sens, dar mai mulți slujitori ai Domnului au ignorat ordinul mitropolitului și au făcut propagandă „pe față” pentru PSD.

Un reportaj realizat de TVR Cluj a dezvăluit că mai mulți preoți din județul Cluj au primit circulare de la Mitropolie, atât în primul tur cât și înainte de turul doi, prin care li se cere să îi îndemne pe oameni să meargă la vot și să aleagă „un președinte român și ortodox”

Întreaga campanie a lui Victor Ponta a fost realizată în jurul ideii de „mândrie românească”, iar premierul și-a dovedit susținerea constantă a ortodoxiei prin donațiile generoase făcute de la bugetul statului pentru hramul Bisericii Ordoxe Române.

O clujeancă a dezvăluit pe pagina ei de Facebook că un preot din Cluj-Napoca a făcut propagandă PSD după slujbă. Acesta, după ce i-a mulțumit deputatului PSD Aurelia Cristea pentru toate donațiile și întreg sprijinul acordat hramului Bisericii, a insistat apoi pe ideea că oamenii ar trebui să meargă duminică la vot și să aleagă un președinte român și ortodox.

„Azi m-am intors de la biserică cu un gust amar. La sfârșitul liturghiei, părintele paroh a ținut să-i mulțumească public (pentru a doua oară) doamnei ministru Aurelia Cristea (biserica mea e in colegiul ei) pentru donațiile substanțiale facute. Pentru cei care nu știu, D-na Cristea e deputat PSD, e ministru delegat pentru dialog social și membră în Comisia de Finanțe). De hramul bisericii, în 26 Octombrie, doamna ministru a fost în mijlocul nostru. I s-a mulțumit public și atunci. Azi părintele a mai adăugat că e musai să mergem la vot, ca și el va merge, dar a menționat ca și-ar dori un preşedinte ortodox!”, a spus Adela Mîrza.

2 thoughts on “Propagandă PSD în Biserică! Un preot din Cluj le-a recomandat enoriașilor săi că „ar fi bine” să voteze un președinte ortodox!

    1. Tonta va face orice sa nu poata vota cei de afara. Il sacrifica si pe corlatean, si alti ministri. Nu s-a vrut sa se voteze corect. E jale, acesta e o pacoste istorica. Cat de cretini ne cred acesti Tonta MTO si Sova_holocaust, incat sa creada ca nu vedem intentiile din spatele jocului. Vrea ca prin ingradirea dreptului de vot sa determine CCR sa decida repetarea alegerilor prin vicierea rezultatului electoral. Asta se va intampl. Vor rade cu fundul , toate cele 4 puncte cardinale .Halal politicieni . Ce treaba mai are Basescu cu aceste alegeri. Eu ii spun ca e tamp, iar ei se fac ca ploua .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.