Razie pe terasele și în barurile din Cluj weekend-ul trecut pentru verificarea respectării măsurilor de distanțare socială

Polițiștii clujeni au desfășurat în weekend-ul trecut, 26-28 iulie, o razie pe terase și în barurile din oraș în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a normelor de conviețuire socială.

Acţiunile au avut drept scop verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, la terase şi baruri.

De asemenea, politistii au acţionat pentru menţinerea un climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi infracţionale.

Cu ocazia acţiunilor, au fost legitimate 275 de persoane. Totodată, au fost verificate 116 societăţi comerciale. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale. 45 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind măsurile impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prevăzute de Legea 55/2020. Alte 18 sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea altor norme.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice, lucrători din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, pompieri din cadrul ISU Cluj, reprezentanți din cadrul Autorității Naționale de Protecția Consumatorului – Comisariatul Pentru Protecția Consumatorilor Cluj, şi reprezentaţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.