RECORD MONDIAL: Saltul din stratosferă a lui Felix Baumgartner a fost un SUCCES. A depăşit bariera sunetului!

Saltul în cădere liberă a lui Felix Baumgartner din stratosferă – o adevărată premieră mondială – a fost realizat cu succes duminică, la 21:08 (ora României), austriacul plonjând de la altitudinea RECORD de 39.000 de metri şi aterizând deasupra statului american New Mexico.

Celebrul paraşutist austriac a depăşit recordul de altitudine de la care un om a efectuat o cădere liberă, puţin peste 39.000 de metri, şi a devenit primul om care a depăşit viteza sunetului fără a se propulsa sau proteja cu ajutorul unui vehicul.

Precedentul record pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă datează din 1960 şi a fost stabilit de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

În timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a stabilit şi un alt record: s-a aflat într-o capsulă trasă de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodată un balon cu echipaj uman.

Evenimentul, pentru care austriacul se pregăteşte de cinci ani, programat să aibă loc iniţial pe 8 octombrie, a fost amânat de mai multe ori, întâi pentru 9 octombrie, apoi pentru 11 octombrie şi, cel mai recent, pentru duminică.

„Îmi plac foarte mult provocările, iar încercarea de a deveni prima persoană care depăşeşte bariera sunetului este o provocare unică. Acesta este, probabil, ultimul lucru pe care îl mai am de făcut”, a declarat Felix Baumgartner în timpul perioadei de pregătire pentru marele salt.

One thought on “RECORD MONDIAL: Saltul din stratosferă a lui Felix Baumgartner a fost un SUCCES. A depăşit bariera sunetului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.