Debut cu ghinion pentru „U” Jolidon la debutul în Liga Campionilor, 28-27 cu Krim Ljubljana!

Vicecampioana României, U Jolidon, a debutat, duminică, în Liga Campionilor, fiind foarte aproape de a obţine un egal cu una dintre favoritele la câştigarea competiţiei, Krim Ljubljana.

Elevele lui Gheorghe Covaciu nu au dat impresia că se află la prima participare în Liga Campionilor şi au luptat de la egal la egal cu campioana Sloveniei şi fosta deţinătoare a trofeului Champions League, dar au cedat la un singur punct, 27-28. Următorul meci pentru „U” Jolidon în Ligă va fi pe teren propriu, urmând să primească vizita lui Gyor, pe 20 octombrie.

Calificate în premieră în grupele celei mai galonate competiţii inter-cluburi, clujencele au avut parte de un debut de foc în fieful fostei echipe a Luminiţei Huţupan-Dinu şi multiplei campioane europene, Krim Ljubljana.

Slovencele sunt cotate cu a treia şansă la câştigarea Ligii, având în lot jucătoare de o mare valoare, precum Torstensson sau Susann Mueller, ultima aflată în mare formă. Fetele noastre au început meciul timid, tracul debutului punându-şi amprenta asupra jocului. Croata Grubisic a închis poarta gazdelor, scorul s-a făcut 6-1, apoi 7-2. „U” Jolidon a prins apoi mai mult curaj şi a încercat să facă o figură frumoasă. Senocico a dat semnalul revenirii, a punctat, Cartaş s-a zbătut mai mult, şi-a reglat tirul, iar mingile au început să intre în poarta slovencelor. La pauză a scorula fost 15-13 în favoarea lui Krim.

„Studentele” au continuat să le pună probleme slovenelor şi în repriza secundă, reuşind să se apropie la un singur gol 15-14 (’33). În finalul partidei, experienţa europeană a lui Krim şi-a spus cuvântul, gazdele au condus la trei şi la patru goluri, dar „U” a revenit, iar sfârşitul jocului le-a găsit pe Seno & co. în atac, dar tabela a fost închisă la scorul de 27-28 pentru gazde.

„U” Jolidon joacă în grupa B, cu Gyor ETO, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. Primul meci pe teren propriu îl va avea în 20 octombrie, cu campioana Ungariei. Campioana Ungariei a învins sâmbătă, pe teren propriu, echipa croată Podravka Koprivnica, scor 24-19 (11-7).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.