Reprezentanții HoReCa trag un semnal de alarmă după dezastrul de anul trecut și cer măsuri speciale

Reprezentanţii industriei vor ca restaurantele să nu mai depindă de rata de incidenţă. Patronii aşteaptă granturile promise, de 20% din pierderile din 2020, potrivit MEDIAFAX.

15 mii de restaurante şi hoteluri ar putea să nu se mai redeschidă niciodată, spun reprezentanții HoReCa. Industria care anul trecut a pierdut 80% din cifra de afaceri nu mai are mult până la faliment.

Preşedintele HORA, spune care sunt cerinţele industriei.

Daniel Mischie, preşedintele HORA: „Sugestia noastră este ca HoReCa să fie desprinsă de procentul de 3 la mie şi să poată funcţiona la 30% din capacitate indiferent de numărul de persoane infectate. Vorbim de măsura 20% aferentă anului 2020 şi, pe de altă parte, un program de despăgubire a antreprenorilor pentru anul 2021, în care în continuare noi suntem restricţionaţi de la vânzare. Din patru locaţii, una este închisă datorită lipsei de predictibilitate şi lipsei de resurse financiare. În perioada imediat următoare, însemnând două trei săptămâni, acest număr va creşte. Din trei locaţii una va fi închisă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.