Rockerul american Joe Satriani revine în România pentru două concerte, la București și Cluj-Napoca

În toamna acestui an se anunță două seri excepționale de rock instrumental. În urma succesului uriaș înregistrat la București, în anul 2013, când a concertat pentru prima dată în prezența celor peste 4.000 de spectatori extaziați ce au umplut Sala Palatului din capitala pana la refuz, rockstarul JOE SATRIANI a adăugat România pe lista turneului european „The Shockwave Tour” din acest an.

Joe_Satriani

Pe 12 octombrie, legendarul JOE SATRIANI va concerta la Sala Polivalenta din Bucuresti, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară), însoțit de cele patru celebre chitări ale sale, evoluții incredibile, ce vor cufunda publicul într-o reverie imposibil de uitat.

Show-urile programate in cele doua orase vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care: „The Crush of Love”, „Satch Boogie”, „Shine On American Dreamer”, „Cryin” sau „Always with me, always with you”, de altfel, cea mai iubita piesa din repertoriul indragitului artist.

Satriani și-a câștigat prestigiul internațional după lansarea albumului „Surfing with the Alien” în 1987. Chitaristul ajunge în România după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy și numeroase alte trofee. Si-a inceput cariera prin a preda chitara, si i-a avut ca elevi, printre altii, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucuresti au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate prin EVENTIM de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturesti, Humanitas si online prin www.eventim.ro, la preturi variabile in functie de categoria de loc.

Cei interesati își pot procura biletele din timp, profitand de perioada de PRESALE valabila pana la data de 30.07.2015 inclusiv. Incepand din 1 iulie, preturile acestora vor fi majorate conform planului urmator:

In PRESALE (pana la data de 30.07.2015)                                ( dupa 01.08.2015) 

VIP -195 lei                                                                                            VIP – 225 lei

Cat.I -155 lei                                                                                          Cat.I – 185 lei

Cat.II – 115 lei                                                                                      Cat.II – 135 lei

Cat.III – 95 lei                                                                                      Cat.III – 115 lei

Cat.IV – 75 lei                                                                                       Cat.IV – 95 lei.

Bibliografie

Joseph „Satch” Satriani s-a nascut in Westbury, New York, in 1956. In tinerete, a fost cel mai mare fan al lui Jimi Hendrix. A renuntat la fotbal, pasiunea sa, in ziua care a murit Hendrix, cu scopul declarat de a-si dedica tot timpul liber eforturilor de a deveni un chitarist.

In anii ’70, Satriani a studiat cu muzicieni de jazz celebri din Long Island, inclusiv pianistul Lennie Tristano si chitaristul Billy Bauer. Tristano, in special, era un perfectionist al tehnicii, care cerea cu exigenta aceeasi mentalitatea de la elevii sai. Prin 1974, Joe Satriani avea deja proprii studenti la chitara printre care… Steve Vai. Lectiile au marcat inceputul unei lungi si afectuoase colaborari muzicale intre cei doi chitaristi.

Pentru o vreme, la inceputul carierei, destinul lui Joe Satriani parea mai degraba de profesor si mentor, decat de interpret. Astfle, i-a avut elevi pe unii dintre cei mai importanti chitaristi ai decadelor ‘80 si ‘90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toti acesti muzicieni spun ca „Satch” le-a fost de nenumarate ori sursa de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe in interpretarea elevilor sai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.