România a pierdut meciul de dublu la Fed Cup și a ratat calificarea în semifinale!” Valoarea echipei României este în primele 8 echipe din lume”

Partida de dublu dintre Andreea Mitu/Raluca Olaru și Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a încheiat cu o victorie categorică a cehoaicelor, în două seturi, scor 2-6 / 3-6, iar România a ratat șansa unei calificări istorice în semifinalele competiției, urmând să se concentreze pe meciul de baraj care va avea loc în luna aprilie a acestui an pentru menținerea în primele 8 echipe din lume.

romania fed cup cluj 2016 2-3 cu cehia

Căpitanul nejucător al Cehiei, Petr Pal, a surprins cu o decizie de ultimul moment de a o înlocui pe Denisa Alertova cu „revelația” Karolina Pliskova, cea care le-a învins atât pe Simona Halep (sâmbătă) dar și pe Monica Niculescu (duminică).

Fără meciuri împreună, „cuplul” Andreea Mitu / Raluca Olaru nu a reușit să facă față duo-ului mult mai sudat și în formă alcătuit din Pliskova și Strycova, care s-au impus în două seturi după o oră și 15 minute de joc.

La finalul jocului, Andreea Mitu a izbucnit în lacrimi și a fost consolată de coechipiere și de căpitanul nejucător Alina Tecșor. Fetele au salutat pentru ultima dată publicul fenomenal care a umplut Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în semn de respect pentru tot sprijinul de care au avut parte în cele două zile.

Cehia este deținătoarea trofeului Fed Cup, pe care l-a câștigat de patru ori în ultimii cinci ani.

„Ceea ce am realizat în fața unei campioane este o mare realizare. Sunt foarte mândră de echipa mea pentru prima participare într-o grupă mondială. Am putea să ne bucurăm de ceea ce am realizat și să învățăm din greșelile de astăzi. Nu trebuie să o subestimăm pe Pliskova, este o jucătoare într-o formă foarte bună. De altfel Cehia este echipă foarte puternică, a treia jucătoare a lor este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, cred că asta spune foarte multe.

Simona s-a concentrat pe simplu, dar cred că dublul pe care l-am afișat astăzi era cea mai bună variantă. Era greu cu Simona la dublu, iar Monica nu a fost în cea mai bună formă. Am preferat să avem un dublu din punct de vedere fizic apt și cred că asta a fost singura variantă astăzi. Sincera să fiu erau mai multe variante posibile, dar cred ca aceasta a fost singura luată în considerare. Nu pot să ascund faptul că nu sunt tristă, dar chiar și acum după meci am convocat toată echipa în vestiar și le-am spus că trebuie să fim mândri de ce am realizat, sigur că este greu, o înfrângere este o înfrângere totuși, dar rămâne una în fața unui public extraordinar și asta ar trebui să ne motiveze.

România are nevoie acum de constanță, are nevoie de experiența unor meciuri cu asemenea echipe ca Cehia, Rusia sau Franța, care au mai trecut prin asemenea experiențe, are nevoie de un dublu foarte solid și de mai multe combinații posibile de dublu și cred că are nevoie de mai multă încredere. Din punctul meu de vedere, lucrurile acestea sunt pe un făgaș bun, dar ne trebuie și mai multă răbdare. Trebuie să ne oprim puțin să adunăm și să vedem cu ce pornim la drum din aprilie.

Cel mai important lucru e că aceste fete să fie sănătoase. Sunt foarte atentă când vine vorba de sănătatea lor. Cred că și cehii știau că vor fi meciuri foarte grele, dar erau puțin mai relaxați decât noi. Ne-am fi dorit să realizăm o victorie astăzi. Cred că valoarea echipei României este în primele 8 echipe din lume.

Fetele (n.r. Andreea Mitu și Raluca Olaru) sunt foarte triste pentru că se consideră vinovate pentru această înfrângere, dar nu cred că se pune problema să dezamăgească pe cineva. Poate ca nu au evoluat la valoarea lor astăzi, se putea mai bine și cred că atât au putut săptămâna aceasta”, a fost concluzia la finalul meciului de dublu a căpitanului nejucător al României, Alina Cercel Tecșor.

„Da, au fost mari emoțiile în meciul de dublu. Sincer, eu am simțit cumva din primul moment când am fost convocată că se va ajunge la 2-2 și trebuie să fiu pregătită să intru pe teren. A fost o săptamână bună pentru toată lumea, ne-am antrenat și ne-am pregătit foarte bine. Știam că la dublu va fi un meci dificil, știam că meciul va fi unul greu, dar din păcate ele au fost prea puternice pentru noi astăzi”, a declarat jucătoarea Raluca Olaru, care ia în calcul faptul de a juca la dublu cu Andreea Mitu și în meciurile din circuit. „Cred că jocurile noastre se completează unul pe celalalt, dar din păcate nu avem prea multe meciuri împreună. Cu siguranță voi mai juca cu Andreea împreună la dublu, daca turneele ne vor permite”, a susținut Olaru.

Scorul general în confruntarea dintre România și Cehia este de 2-3, „tricolorele” rămân doar cu victoriile Simonei Halep și Monicăi Niculescu în fața primei rachete a Cehiei, Petra Kvitova.

Rezultate Fed Cup 2016 – România vs Cehia

Sâmbătă, 6 februarie

Simona Halep – Karolina Pliskova 7-6 / 4-6 / 2-6

Monica Niculescu – Petra Kvitova 6-3 / 6-4

Duminică, 7 februarie

Simona Halep – Petra Kvitova 6-4 / 3-6 / 6-3

Monica Niculescu – Karolina Pliskova 4-6 / 6-4 / 2-6

România va juca, în aprilie, un meci de baraj pentru menţinerea între primele opt echipe din Grupa Mondială, adversarul urmând să fie ales prin tragere la sorți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.