România candidează la organizarea unei grupe a Eurobasket 2017, în Sala Polivalentă din Cluj

Federația Română de Baschet anunță că a aplicat în urmă cu o săptămână pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, fiind pentru prima oara în istoria baschetului când un oraș din România ar putea găzdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin.

Dupa ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA, forul european de specialitate a remis, joi, anunțul oficial că cinci țări și-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017. Conform anunțului FIBA, pe lista celor care și-au exprimat intenția de a organiza turneul final din 2017 se află ROMÂNIA, Turcia, Polonia, Finlanda si Israel.

Astfel, România a devenit candidata oficial la organizarea meciurilor dintr-o grupă a Eurobasket 2017, decizia finala urmând să fie anunțată în urma ședinței Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015. Ședința la care vor fi analizate atât dosarele depuse de federațiile naționale de baschet din România, Turcia, Israel, Polonia și Finlanda, cât și rapoartele realizate de specialiștii FIBA în urma inspecțiilor din cele cinci țări, care vor fi programate in cursul acestei luni.

Horia-Paun-presedinte FRB

„Este un lucru extraordinar ca FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, in premiera, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atat pentru baschetul romanesc, dar si pentru Romania. Concuram cu alte patru tari de traditie in baschetul continental, dar suntem optimisti si speram sa aducem Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Asteptam cu nerabdare atat inspectia FIBA, cat si sedinta Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat Horia Paun, presedintele FRB, la putin timp dupa ce FIBA a realizat anuntul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.