România, locul 52 în topul celor mai fericite țări!

România a urcat cinci locuri în clasamentul celor mai fericite țări din lume, clasându-se pe locul 52 dintr-un total de 156 țări, potrivit unui raport al ONU prezentat miercuri în Vatican.

Dacă in clasamentul din 2017 Norvegia era considerată cea mai fericita țară, în acest an a venit rândul vecinei sale, Finlanda.

Pe locul trei se află Danemarca, urmată de Islanda, Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia, arată World Happiness Report 2018.

Finlanda se situează pe primul loc și în ceea ce priveste fericirea pentru imigranți.

România figurează în schimb pe locul 12 în clasamentul țărilor care acceptă cel mai greu migranți, fiind flancată de Myanmar și Lituania. Pe primul loc în acest top negativ se află Egipt, urmat de Irak, Belarus și Grecia.

Creat de ONU în 2012, World Happiness Report clasează 156 de țări în funcție de nivelul de fericire și 117 în funcție de fericirea imigranților, arată AFP.

„Rezultatul cel mai surprinzător în acest raport este coerența remarcabilă între fericirea imigranților și cea a populației autohtone”, arată John Helliwell, profesor la Universitatea din Columbia Britanică.

La un an după ce Donald Trump a ajuns la Casa Alba, Statele Unite cad patru locuri în acest clasament, pe poziția 18.

Franța urcă 8 locuri, până pe poziția 23, Germania cade un loc, pe 15, în timp ce Marea Britanie își conservă locul 19.

China cade de pe poziția 79 pe 86.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include șase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranța pentru o viață sănătoasă, Libertatea de a face schimbîri în viață, Generozitate și Încredere.

Metodologia consta în a adresa unui eșantion de circa 1.000 de persoane o serie de întrebări legate de percepția lor despre calitatea vieții, pe o scală de la 1 la 10, scrie hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.