Romanian-American Foundation și Fundația Comunitară Cluj pun la bătaie finanțări de peste 25.000 de euro pentru elevii pasionați de științe exacte. Termen limită de depunere: 30 noiembrie

Romanian-American Foundation și Fundația Comunitară Cluj, dezvoltă la Cluj, în parteneriat, Fondul Științescu pentru elevii pasionați de discipline reale. Finanțările, în valoare totală de 100.000 de lei, pot fi accesate de către profesorii de matematică, fizică, chimie, biologie și informatică din municipiu. Inițiativa este susținută de către de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Valoarea unui proiect pentru unul dintre obiectele de studiu este între 10.000 și 20.000 de lei. Sunt încurajate proiectele interdisciplinare și cu caracter aplicat.

Termenul limită de primire a propunerilor de proiecte este 30 noiembrie 2015. Până atunci, Fundația Comunitară Cluj organizează prezentări în școli și zile de consultanță pentru cei interesați.

Pașii necesari pentru aplicare sunt următorii:

  1. Profesorii trebuie să completeze un formular online, disponibil pe cluj.stiintescu.ro.
  2. Un juriu independent, format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate cu științele exacte, va alege proiectele care corespund criteriilor de selecție. Juriul va fi prezentat pe site înainte de expirarea termenului-limită de depunere a aplicațiilor.

Proiectele câștigătoare vor fi făcute publice până la 07 decembrie, astfel încât să poată fi implementate în perioada ianuarie – iunie 2016.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, precum și formularele de aplicaţie sunt disponibile online pe www.cluj.stiintescu.ro.

„Clujul aspiră să devină un oraș al inovării, al gândirii creative, cu profesioniști deschiși și flexibili. Creșterea calității și rolului educației științifice în școlile noastre este una din condițiile esențiale dezvoltării orașului. Prin Științescu Cluj, ne dorim să construim o comunitate a celor interesați să investească în învățarea științelor exacte, să aducem împreună resursele remarcabile de capital uman în educație, cercetare și business existente în Cluj. Dacă folosim toate resursele disponibile putem revitaliza ideea de fascinație, curiozitate și redescoperire a științelor de către elevi și să creștem interesul acestora pentru domenii precum informatica, ingineria, matematica.” Simona Șerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj

Despre Fondul Științescu

Științescu este un fond de finanțare care are ca scop să crească interesul elevilor pentru știintele exacte. Proiectele și inițiativele finanțate au ca temă centrală implicarea activă a elevilor.

Prin Fondul Științescu susținem abordarea învățării științelor exacte pornind chiar de la bază – elevii și profesorii. Ne propunem să investim în profesori, pentru că aceștia pot propaga schimbarea în timp, către mai multe generații de elevi. Profesorii selectați sunt sprijiniți financiar să fie mai buni. Căutăm profesori care sunt deschiși să schimbe modul în care elevii, mai ales cei cu rezultate medii, privesc științele. Îi ajutăm să își pună proiectele în practică și le promovăm exemplul.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele București, Iași și Sibiu, unde vor fi lansate competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

Romanian-American Foundation urmărește consolidarea economiei de piață și a unei societăți democratice pentru toate categoriile de populație din România. Programele în care investește  au ca scop revitalizarea economiei rurale, promovarea inovației tehnologice și stimularea implicării civice. Alături de partenerii noștri dezvoltăm programe care să cultive interesul tinerilor pentru educația STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) și să îi încurajeze pe cât mai mulți să aleagă o carieră în domeniul tehnologiei și inovației.

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori.

În perioada 2008 – 2014, am acordat finanțări în valoare totală de peste 1.400.000 de lei pentru mai mult de 200 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii și pentru peste 200 de burse, oferite elevilor și studenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.