S-a ales praful de bazele sportive utilizate la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena!

Publicaţia Business Insider a prezentat situaţia bazelor sportive pe care s-au disputat Jocurile Olimpice de la Atena, de acum 8 ani. Grecia a cheltuit atunci peste 15 miliarde de dolari pentru a ridica infrastructura necesară găzduirii Olimpiadei, iar acum aproape toate sălile, bazinele şi tribunele stau ignorate de autorităţile elene într-o stare avansată de degradare.

Unele stadioane, de exemplu cel de softball, a fost construit fără să aibă o utilitate ulterioară, dar există şi infrastructură care a rezistat însă şi este în continuare de folos, cum ar fi Stadionul Olimpic, Satul Olimpic, Centrul de presă şi alte cîteva săli şi arene care încă găzduiesc întreceri, au recunoscut câţiva oficiali eleni.

De unele însă s-a ales praful. Centrul de nataţie şi terenurile de volei pe plajă se află în paragină şi părăsite. Chiar marele Helliniko Olympic Complex, care a găzduit multe evenimente, a ajuns acum o ruină, iar dacă nu se va găsi rapid investitori privaţi, care să le renoveze şi să le redea strălucirea de la Olimpiadă, atunci în scurt timp nu va mai rămâne nimic de renovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.