S-a inaugurat astăzi al treilea parking de cartier, pe Mehedinţi. VEZI cât costă un abonament!

Astăzi a avut loc inagurarea celui de-al şaselea parking construit din bani publici şi al treilea din cartierul Mănăştur, de pe strada Mehedinţi, după cele de la Minerva şi de pe strada Băişoara din Gheorgheni. Potrivit municipalităţii, valoarea contractului a fost de 3.052.537 lei cu TVA.

Parkingul de pe Mehedinti, inaugurat azi! foto: citynews.ro

Construcţia parkingului a fost ridicată pe un teren abandonat şi are 126 de spaţii de parcare, fiind situat la numărul 58A şi are ca imobile adiacente cele de pe Mehedinţi 62-64 (D3), Mehedinţi 58-60 (D4), Mehedinţi 54-56 (D5), Tazlău 7 şi Tazlău 9. Cele 126 de locuri vor fi repartizate în conformitate cu HCL  238/2010 modificată şi completată prin HCL  473/2011, respectiv HCL 25/2010.

Cele trei nivele sunt prevăzute cu căi de acces separate, iar în parking este asigurată supravegherea video. Mehedinţi este printre cele mai aglomerate străzi din Cluj, iar şoferii şi pietonii s-au plâns în dese rânduri că fie nu au unde parca, fie se lovesc de maşinile parcate pe trotuar.

Astfel, 26 de locuri au fost alocate cu prioritate cetăţenilor care au deţinut abonamente anuale sau contracte de închiriere a terenului ocupat cu parcare, garaj sau copertină pe amplasamentul pe care s-a edificat parkingul şi pe calea de acces spre parking situată între imobilele Mehedinţi 54-56-D5 şi Mehedinţi 58-60 D4. Patru dintre locurile de parcare alocate cu prioritate (din cele 26) au fost alocate cetăţenilor care au deţinut garaje autorizaţie de construire şi cu contracte de închiriere pe terenul revendicat şi pus în posesia unei clujence, iar două locuri sunt destinate persoanelor cu handicap.

Cele 98 de locuri rămase vor fi alocate celor care au depus pe anul în curs o solicitare în acest sens şi care locuiesc în imobilele adiacente parkingului, respectiv Mehedinţi 62-64 (D3), Mehedinţi 58-60 (D4), Mehedinţi 54-56 (D5), Tazlău 7 şi Tazlău 9. Pe anul în curs s-au depus 140 de cereri de parcare pentru parkingul Mehedinţi. Astfel că 40 de cereri rămân neacoperite.

Tarifele sunt aprobate prin HCL 413/2011 şi sunt următoarele:

Abonamente pentru persoane fizice-riverani – 110 lei/an

Abonamente pentru persoane juridice-riverani – 840 lei /an

Abonamente pentru persoane fizice-terasă – 65 lei/an

Abonamente persoane juridice-terasă – 225 lei/an

Investiţia în parking-ul de pe Mehedinţi se ridică la 2,8 milioane de lei, cu aproximativ 200.000 de lei decât preţul cu care firma a obţinut contractul în urma licitaţiei.

Primăria Cluj-Napoca va construi un al treilea parking în cartierul Mănăştur pe strada Negoiu. În acest moment municipalitatea se află la faza de evaluare a ofertelor pentru ridicarea parcării de aproape 400 de locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.