S-a lansat spotul oficial al Festivalului International de Film Comedy Cluj

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” se va desfașura în perioada 11-20 octombrie la Cluj-Napoca și va cuprinde peste 120 de filme din 35 de țări, invitați din industria filmului românesc și străin, evenimente conexe (workshop-uri, expoziții, piese de teatru, întâlniri între public şi oameni din cinematografie).

Spotul ediției din acest an a fost regizat de Cecilia Felméri, cea care a semnat regia şi pentru scurtmetrajele „Minute Infinite”, „Matthias, Matthias” şi „Pastila Fericirii” care au avut o prezenţă remarcabilă în festivaluri naţionale şi internaţionale. Zsombor Csont semnează animația, iar Lénárd Yogi József sunetul.

Programul complet al filmelor din acest an poate fi accesat aici.

_EST4180.NEFGala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj va avea loc în data de 11 octombrie, începând cu ora 19:00 la Cinematograful Florin Piersic. Startul festivalului va fi marcat de proiecția eveniment a comediei romantice „Enough Said„, ultima producţie care îl are în rol principal pe regretatul actor James Gandolfini, dispărut prematur dintre noi în această vară. Alături de el, în roluri de prim plan publicul îi va regăsi pe Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener şi Toni Collete. Filmul regizat de Nicole Holofcener a avut premiera pe 14 septembrie la New York, generând recenzii extreme de bune din partea criticilor. „Enough Said” este un film despre relaţii și problemele lor, , prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.

10 titluri din 8 țări intră în acest an în competiția pentru cel mai bun film de lungmetraj la Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj”. Cele zece filme sunt: Enough Said (SUA, r. Nicole Holofcener), Song for Marion (Marea Britanie, r. Paul Andrew Williams), Quartet (Marea Britanie, r. Dustin Hoffman), Reality (Italia, r. Matteo Garrone), Road North (Finlanda, r. Mika Kaurismäki), Russendisko (Germania, r. Oliver Ziegenbalg), Matterhorn (Olanda, r. Diederik Ebbinge), English Vinglish (India, r. Gauri Shinde), Paulette (Franța, r. Jérôme Enrico) și Populaire (Franța, r. Régis Roinsard).

Și în acest an prețul biletelor rămâne neschimbat – 9 lei pentru un bilet cu preț întreg și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Totodată, pentru accesul la proiecţii se vor pune în vânzare şi abonamente cu cinci şi zece intrări la preţiul de 35 de lei respectiv 60 de lei. Pentru cea de-a 5-a ediție vor fi disponibile şi 6 abonamente VIP care asigura accesul la toate proiecțiile, workshop-urile, evenimentele speciale și petrecerile festivalului. Prețul unui abonament este de 150 lei. Biletele se pot achiziționa din locațiile de proiecție, dar și online pe www.comedycluj.ro și www.biletmaster.ro.

Mai multe informaţii se pot găsi pe www.comedycluj.ro şi pe pagina de facebook a festivalului http://facebook.com/FestivalulComedyCluj. Lista filmelor din acest an o puteți găsi aici: http://comedycluj.ro/filme/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.