Sala Polivalentă Cluj, pregatită pentru EuroBasket 2017! Capacitatea a fost extinsă la 9.300 de locuri, iar investiţia totală se ridică la 16 milioane de lei!

Lucrările de extindere a capacităţii Sălii Polivalente pentru EUROBASKET 2017 au fost finalizate în 21 august 2017, după 7 luni de la începerea lor.  Valoarea totala a investitiei este de 16.209.219 lei fara TVA, fiind realizată de Asocierea formată din SC Con-A SRL – S.C. Dico si tiganas Birou de proiectare S.R.L.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va gazdui, in perioada 1-7 septembrie 2017, meciurile din cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017. La competitie vor participa reprezentativele de seniori ale Spaniei, Croatiei, Ungariei, Muntenegru, Cehiei si Romaniei.

„S-a extins capacitatea salii la 9300 de locuri, s-a fixat un ecran pentru transmiterea si vizionarea de afara a meciurilor din sala, s-au instalat ledurile pentru publicitate si cele care inconjoara terenul, s-au modernizat vestiarele, salile de fitness, zona VIP si zona presei. Toate acestea ne fac sa concluzionam ca municipiul Cluj-Napoca are cea mai moderna Sala Polivalenta din Romania si una dintre cele mai frumoase din Europa”, a declarat primarul Emil Boc.

Cateva detalii tehnice:

La etajul 3 s-au amplasat pe laturile lungi ale salii patru randuri de scaune, din care doua randuri vor sta in consola, sub nivelul planseului (cota +14,57m), iar celelalte doua randuri sunt amplasate peste planseu.

Pentru permiterea accesului la locurile aditionale, s-au amplasat doua scari de acces care pornesc de la nivelul etajului doi si urca la nivelul trei, accesul fiind pe terasa, unde sunt inchise cu o structura metalica usoara.

O interventie s-a realizat si la etajul 2 unde s-a montat un inel perimetral de panouri LED, montate pe parapet si avand o inaltime de 96 cm, pe o lungime de 220m.

În ceea ce priveste zona de hospitality pentru VIP, aceasta s-a marit pentru a asigura destul spatiu si pentru noile locuri adaugate la aceasta categorie. Astfel, s-au alocat spatii adiacente lojei VIP de la etajul 2, precum salile de sedinta si birourile, care au fost reamenajate conform cerintetor, cu zone de mese si fotolii. Spatiile s-au dotat cu televizoare LED, videoproiectoare si panouri de proiectie.

La etajul I, pe tribunele B si D, in zona platformelor existente de camera, s-a suplimentat numarul de scaune cu cate 9 locuri pe fiecare tribuna.

La parter, gradenele retractabile de 3 randuri, respectiv cele de 12 randuri, s-au strans sub gradenele de beton, iar in locul lor s-au instalat alte gradene fixe, dar demontabile, pe structura metalica, cu mai multe randuri si implicit un alt unghi mai mic, de la gradena de beton pana la marginea terenului de baschet. Extinderea s-a desfasurat pe o suprafata de aproximativ 1.165m2.

În zona media workroom a fost amenajata zona de lucru pentru presa, care consta in birouri de 70×100 cm pentru fiecare pozitie de lucru, fiind asigurate 79 de locuri.

S-au amplasat doi turnicheti suplimentari in zona intrarii pentru public, astfel incat sa permita accesul spectatorilor in urma suplimentarii capacitatii salii.

Au fost amenajate 4 sali de fitness, cate una pentru fiecare vestiar.

Pe marginea terenului de joc, s-a montat un inel de panouri LED, cu o inaltime de 80cm si o lungime de 128cm.

S-a suplimentat sonorizarea din sala de sport in vederea unei acustici mai bune.

De asemenea, s-a lucrat la imbunatatirea sistemului folosit la cubul media, prin furnizarea unui calculator nou cu trei video output, doua ecrane de 21 inch, un software nou conectat si la masa oficialilor si un video mixer pentru control si navigatie. Tot pentru cub, s-au montat un set de convertoare pentru conectare la carurile TV si la camera, un software nou pentru controlul reclamelor video si un set de imagini si design graphic pentru evenimentele sportive. Mai mult, s-a realizat un full support online, adus in acelasi timp la standardele cerute de FIBA.

Intre Sala Polivalenta si stadionul Cluj Arena a fost amplasat un turn media, pe care vor fi transmise meciurile ce se vor desfasura in interiorul salii. Acesta este rezemat pe un radier prevazut cu patru cuzineti, radierul avand dimensiunile in plan 4,00m x 4,00m si o grosime de 60 cm.

Pentru zona de parking, s-a imbunatatit sistemul de plata, prin completarea echipamentelor aditionale la sistemul automat de parcare (precum interfon, case automate, cititor carduri de proximitate, o licenta server pentru administrare carduri, cititor de tichete cu cod de bare, dispencer bancnote si eliberare rest).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.